Doneer jij ook voor een ontmoetingstuin bij de Rozenhof?

Door de aanleg van een ontmoetingstuin bij woonlocatie De Rozenhof willen we een mooie en laagdrempelige ontmoetingsplaats creëren voor de bewoners onderling, en hun buurtgenoten. Dat versterkt de onderlinge contacten, integratie en sociale cohesie van de buurt. Doneer jij ook?

client afbeelding Woonlocatie de Rozenhof

Heb je vragen over deze ontmoetingstuin of wil je meehelpen?

0342-464830 0342-464830 Mail naar de Rozenhof

 

Wil jij ons helpen?

Dat kan op verschillende manieren

Door de handen uit de mouwen te steken op 12 maart. We kunnen iedereen gebruiken! Er moet veel werk worden verzet. Tegels sjouwen, zand storten, plantjes poten. Als u wilt meedoen, meldt u zich dan aan via deze QR code: Door een financiële bijdrage te doen via deze QR code

Lees hier meer

https://samenvoordebuurt.nl/derozenhof

 

 

De bewoners van De Rozenhof in Voorthuizen zouden graag zomers buiten zitten. Om lekker te werken in de tuin, een drankje te doen en elkaar te ontmoeten. Ons appartementencomplex staat midden in de wijk. We willen daarom ook graag onze buurtgenoten welkom heten. Voor sommige bewoners is door een verstandelijke beperking het aangaan van nieuwe contacten een uitdaging. Een mooie tuin waar iedereen zich thuis voelt kan helpen om de drempel wat lager te maken. Bovendien is een groene tuin mooier dan zo'n grijze stoep!

We hebben minimaal € 1000 nodig om een start te kunnen maken met de tuin maar we hopen op meer zodat we ook tuinmeubilair kunnen aanschaffen om lekker op te zitten!

Onderlinge contacten versterken
Door de aanleg van een ontmoetingstuin bij woonlocatie De Rozenhof willen we een mooie en laagdrempelige ontmoetingsplaats creëren voor de bewoners onderling, en hun buurtgenoten. Dat versterkt de onderlinge contacten, integratie en sociale cohesie van de buurt.

Sociaal netwerk
Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak een klein sociaal netwerk. Het maken van nieuwe contacten kan door de aard van de beperking moeilijk zijn. De 27 bewoners van de Rozenhof in Voorthuizen hebben aan de zuidkant van hun appartementencomplex een grote brede stoep en wat parkeerplekken. Er is geen gezellige plek om lekker van de zon te genieten. Daarom willen ze hier graag, samen met ouders en vrijwilligers, een mooie tuin creëren. Een ontmoetingsplek waar ze met elkaar en met buurtgenoten kunnen samenkomen. Regelmatig samen werken in de tuin, een drankje doen of gewoon een praatje maken. De bewoners van de Rozelaar zijn gastvrij en gezellig. We hopen dat hierdoor geregeld ontmoetingen en misschien wel nieuwe vriendschappen door ontstaan. En natuurlijk is een groene tuin mooier dan een grijze stoep.

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

Locaties