Feestelijke opening van ontmoetingstuin bij de Rozenhof

Op zaterdag 11 juni werd de nieuwe ontmoetingstuin bij Woonlocatie de Rozenhof feestelijk geopend. Wethouder Wim Oosterwijk van de Gemeente Barneveld was bij dit feestelijke moment aanwezig waarbij met elkaar werd afgeteld. Alle bewoners strooiden rozenblaadjes in de lucht en daarmee was het een feit; de ontmoetingstuin was geopend!

client afbeelding Cliënt Advies Punt

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons Cliënt Advies Punt.

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

De bewoners van de Rozenhof in Voorthuizen zouden graag zomers buiten zitten. Dankzij de Regiobank, die lokale projecten ondersteunt, werd er maar liefst € 2.700 opgehaald om deze ontmoetingstuin te gaan realiseren. Samen met diverse vrijwilligers, sponsors, ouders en verwanten werd er hard gewerkt om de ontmoetingstuin in te richten.

Tijdens de feestelijke opening was er ook aandacht voor de appartementen op de begane grond. Voorheen was er op de begane grond een sportschool gevestigd, maar in 2019/2020 is deze begane grond verbouwd tot appartementen. In het voorjaar van 2020 kwamen de nieuwe bewoners er wonen, maar gezien alle coronamaatregelen is dit nooit écht gevierd.

Door de aanleg van een ontmoetingstuin bij woonlocatie de Rozenhof willen we een mooie en laagdrempelige ontmoetingsplaats creëren voor de bewoners onderling, en hun buurtgenoten. Dat versterkt de onderlinge contacten, integratie en sociale cohesie van de buurt.

RegioBank steunt lokale projecten die het buurtgevoel vergroten. Samen met lokale verenigingen, stichtingen en buurtbewoners realiseren we projecten die voor verbinding zorgen en bijdragen aan de leefbaarheid van de buurt.

Via het crowdfundingsplatform Samen voor de Buurt werd een actie opgezet. Er was minimaal
€ 1.000 euro nodig om een start te maken, maar met het mooie bedrag van € 2.700 kan er ook tuinmeubilair aangeschaft worden om lekker op te zitten.

IMG_2564.JPGIMG_2582.JPGIMG_2596.JPGIMG_2615.JPG