Magazine erbij: "Je geld of je leven"

Deze erbij: heeft als thema 'geld'. "Als de financiën op orde zijn, kan iedereen zich richten op het geven van goede zorg."Hoe belangrijk is geld? Hoe leren we onze cliënten stap voor stap met geld omgaan? Hoe lopen de geldstromen in de gehandicaptenzorg? Dat lees je in deze erbij:

Afdeling communicatie

Wilt u meer informatie? Neem contact op met onze afdeling communicatie.

0342-413334 0342-413334 Stuur een mail

Geld

Met ons relatiemagazine willen we anderen inspireren: cliënten, ouders, medewerkers en relaties. We willen laten zien wie we zijn, wat we doen en waar we voorstaan. In dit nieuwste magazine is het thema ‘geld’.

In het hoofdartikel vertellen bewoner Alinda, moeder Mariëlle en begeleider Petra over geld. Er zijn een aantal cliënten bij de Rozelaar die werken en geld verdienen. Hoe wordt dat geld beheerd? en hoe leren cliënten met geld omgaan?

In de rubriek 'het gewone leven' gaat het over de bijzondere kassa bij onze Lunchroom de Rozerie. "Je runt een horecazaak én je hebt een mooie zorgaak. Een mooie uitdaging. Geld verdienen (omzet) is belangrijk, maar het is vooral een plek om te leren"

Marcel Wijnen vertelt in 'MiddenIn over zijn tijd als lid van de Raad van Toezicht. "In de kern draait het om één ding: de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

'Een dag uit het leven van' is een nieuwe rubriek in het magazine. We maken kennis met Jolijn en zien hoe haar dag eruit ziet.

In de rubriek medewerkers & vrijwilligers maken we kennis met Marja en Rudi. Marja werkt als controller bij de Rozelaar en wordt hierin ondersteund door vrijwilliger Rudi. Een mooie samenwerking!

Bij feiten & cijfers zien we hoe de geldstromen lopen in de gehandicaptenzorg. Hoe komt eht geld dat we uitgeven aan gehandicaptenzorg - van burger naar RIjksoverheid naar zorgverzekeraar, zorgkantoor of gemeente - uiteindleijk bij de zorgverlener terecht?

We sluiten het magazine af met een mooie en hele toepasselijke uitspraak van Anton, deelnemer op Dagbesteding Trosroos.

Veel leesplezier! 

 

Eerdere edities lezen: kijk hier.