Magazine erbij: "We zijn zuinig op onze christelijke identiteit"

In deze Erbij: gaat het over onze christelijke identiteit. Cliënten en medewerkers vinden de christelijke identiteit vand e Rozelaar heel belangrijk. Sterker nog, daarom kiezen ze voor ons. Het is daarom een fundamentele keuze om zuinig te zijn op onze identiteit. Hoe bewaken we dit? En hoe geven we dit invulling? Dat lees je in deze erbij:

client afbeelding Afdeling communicatie

Wilt u meer informatie? Neem contact op met onze afdeling communicatie.

0342-413334 0342-413334 Stuur een mail

Identiteit

Met ons relatiemagazine willen we anderen inspireren: cliënten, ouders, medewerkers en relaties. We willen laten zien wie we zijn, wat we doen en waar we voorstaan. In dit nieuwste magazine is het thema ‘identiteit’.

In het hoofdartikel vertellen Annelies van Wijk (Manager Zorg) en Philip Miedema (Bestuurder) over onze christelijke identiteit. Hoe bewaken we die en hoe geven we hier invulling aan. "Onze cliënten hebben recht op een volwaardig leven én op een eigen geloofsbeleving."

In de rubriek 'het gewone leven' lezen we over bewoner Anneke en begeleider Matthijs. Anneke wordt rustig in haar hart als ze aan de Here Jezus denkt. Op woonlocatie Iris zingen ze vaak. En ze bidden voor de zieke mensen.

De aangepaste catechisatie staat centraal in MiddenIn. Marlien Monster geeft al bijna 40 jaar catechisatie. "Mensen met een beperking gaan ons voor in geloof"

Theologigiestudente Laura Mossel loopt stage bij de Rozelaar en ontwikkelde een praktische training over het voeren van het geloofsgesprek. "Uiteindelijk hoop ik dat bewoners en deelnemers groeien in hun geloof. En dat anderen rekening houden met hun manier van geloven."

In de rubriek medewerkers maken we kennis met Gereke Booij, HR-adviseur. In haar werk adviseert ze onder andere over personeelsbeleid en organisatieontwikkelingen: een baan waarbij de christelijke identiteit van de Rozelaar regelmatig ter sprake komt.

Bij Feiten & Cijfers zien we hoe een prachtig product van dagbesteding Creatief tot stand komt; de kaarthouder met droogbloemen. Iedereen heeft zijn of haar eigen taak in dit proces, samenwerking is heel belangrijk.

We sluiten het magazine af met een mooie uitspraak van Youssef, deelnemer op Dagbesteding Duinroos.

Veel leesplezier! 

 

Eerdere edities lezen: kijk hier.

 

 

 

 

 

 

 

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)