Kinderboerderij Schaffelaar

Wil je met konijnen of cavia's knuffelen? Schaapjes en geitjes aaien? Van harte welkom op Kinderboerderij Schaffelaar, gelegen op het Schaffelaar Erf van Landgoed Schaffelaar. Op deze kinderboerderij doen cliënten van de Rozelaar de dierverzorging.

Steun jij de kinderboerderij met een gift?Dit geld wordt gebruikt voor dierenvoer, dierenartskosten en materialen voor de kinderboerderij. Bedankt!

Openingstijden
Maandag, dinsdag en donderdag: 10.00-16.00 uur
Woensdag, vrijdag en zaterdag: 10.00-16.30 uur

Adres
Stationsweg 2 in Barneveld

Volg ons op social media 

 

client afbeelding Kinderboerderij Schaffelaar

Wil je meer informatie over onze kinderboerderij? Neem dan contact op!

0342-408830 0342-408830 Stuur een e-mail

 

Kinderboerderij Schaffelaar
Kinderboerderij Schaffelaar is een kinderboerderij in Barneveld, gelegen op Het Schaffelaar Erf van Landgoed Schaffelaar. Een oude schuur is de afgelopen periode omgebouwd tot een prachtig dierenverblijf. Op de kinderboerderij zijn dwerggeitjes, ouessant schaapjes, kune kune varkentjes, cavia's, konijnen, ezels en uiteraard echte Barneveldse kippen.

Beheer kinderboerderij
De Rozelaar is beheerder van de kinderboerderij. De cliënten doen de dierverzorging. Het beheren van een kinderboerderij is een erg mooie aanvulling op de diverse soorten dagbesteding die de Rozelaar al biedt. De cliënten van de Rozelaar staan midden in de samenleving. De Rozelaar vindt het belangrijk om de maatschappelijke zelfstandigheid van cliënten te bevorderen en te behouden. Door het beheren van een kinderboerderij, waarbij bezoekers (jong&oud) langskomen om in contact te komen met de dieren, integreren cliënten in de samenleving en dragen ze hun steentje hier aan bij.

Kinderboerderij 24.jpgKinderboerderij 23.jpgKinderboerderij Schaffelaar

Activiteiten

Op de kinderboerderij worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Zo is er 1x in de maand een kinderactiviteit.

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud van evt maatregelen. Volg ons op social media voor de meest actuele informatie.

Datum Tijd Activiteit Opgeven Kosten
        -
         

Vrijwilligers gezocht

Lijkt het jou leuk om je af en toe of regelmatig als vrijwilliger in te zetten op de kinderboerderij? Doe een berichtje naar kinderboerderij@rozelaar.nl

Schaffelaar Erf
Landgoed Schaffelaar bestaat uit circa 90 hectare bos en natuur. De onderdelen van Landgoed Schaffelaar zijn Kasteel Schaffelaar, de Oranjerie, de Koewei en Het Schaffelaar Erf. Het Schaffelaar Erf wordt al jarenlang door KBB gerevitaliseerd, zodat er verbinding ontstaat tussen beleven, spelen, natuur, verleden en heden.

Op het Schaffelaar Erf is onder andere een kinderopvanglocatie van Dolfijn, Ina Art Atelier, IVN en dagbestedingslocatie van De Rozelaar te vinden. Binnenkort zal Trans World Radio zich vestigen in het poortgebouw.

 

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)