Kinderboerderij Schaffelaar

Wil je met konijnen of cavia's knuffelen? Schaapjes en geitjes aaien? Van harte welkom op Kinderboerderij Schaffelaar, gelegen op het Schaffelaar Erf van Landgoed Schaffelaar. Op deze kinderboerderij doen cliënten van de Rozelaar de dierverzorging.

Steun jij de kinderboerderij met een gift?Dit geld wordt gebruikt voor dierenvoer, dierenartskosten en materialen voor de kinderboerderij. Bedankt!

Ja, ik word abonnee!
Aanmeldformulier 
Flyer kinderboerderij

Openingstijden
Maandag, dinsdag en donderdag: 10.00-16.00 uur
Woensdag, vrijdag en zaterdag: 10.00-16.30 uur

Adres
Stationsweg 2 in Barneveld

Volg ons op social media 

 

client afbeelding Kinderboerderij Schaffelaar

Wil je meer informatie over onze kinderboerderij? Neem dan contact op!

0342-408830 0342-408830 Stuur een e-mail

Update corona

De dierenweide van de kinderboerderij is alweer een aantal weken open voor bezoekers. Daar zijn we blij mee !De dierenweide is open van maandag t/m zaterdag van 10.00-16.00 uur.
 
De onderstaande regels zijn van toepassing:
* de dierenweide heeft een aparte ingang en uitgang. Maak daar correct gebruik van.
* houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en van cliënten en begeleiders
* blijf thuis als je verkouden of grieperig bent
* voor én na je bezoek graag je handen desinfecteren
 
De dierenverblijven binnen zijn geopend op:
* Maandag, dinsdag, donderdag van 10.00-16.00 uur
* Woensdag, vrijdag, zaterdag van 10.00-16.30 uur

Denk wel aan de 1,5 meter afstand van cliënten, begeleiders en andere bezoekers? En is het even te druk, kom dan op een later moment terug.
 

Kinderboerderij Schaffelaar
Kinderboerderij Schaffelaar is een nieuwe kinderboerderij in Barneveld, gelegen op Het Schaffelaar Erf van Landgoed Schaffelaar. Een oude schuur is de afgelopen periode omgebouwd tot een prachtig dierenverblijf. Op de kinderboerderij zijn dwerggeitjes, ouessant schaapjes, kune kune varkentjes, cavia's, konijnen, ezels en uiteraard echte Barneveldse kippen.

Beheer kinderboerderij
De Rozelaar is beheerder van de kinderboerderij. De cliënten doen de dierverzorging. Het beheren van een kinderboerderij is een erg mooie aanvulling op de diverse soorten dagbesteding die de Rozelaar al biedt. De cliënten van de Rozelaar staan midden in de samenleving. De Rozelaar vindt het belangrijk om de maatschappelijke zelfstandigheid van cliënten te bevorderen en te behouden. Door het beheren van een kinderboerderij, waarbij bezoekers (jong&oud) langskomen om in contact te komen met de dieren, integreren cliënten in de samenleving en dragen ze hun steentje hier aan bij.

Kinderboerderij 24.jpgKinderboerderij 23.jpgKinderboerderij SchaffelaarKinderboerderij SchaffelaarKinderboerderij Schaffelaarkinderboerderij 22.jpg

Word abonnee van Kinderboerderij Schaffelaar

Door abonnee te worden profiteer je van diverse voordelen én je steunt ons er als kinderboerderij mee.

Jaarabonnement
Met een jaarabonnement mag je gratis deelnemen aan onze events. Deze events zijn meestal in de schoolvakanties. Denk hierbij aan dierenknutsels (spaarvarken, voederbakje, dierenmasker etc.), leer meer over de dieren, vuil prikken in het bos, wandelen met de ezels en dieren voeren. Abonnees worden op de hoogte gehouden door middel van een nieuwsbrief. Kinderen kunnen zich voor woensdagmiddag aanmelden om te helpen met afsluiten van de kinderboerderij (dieren voeren en 'ophokken')

Voorwaarden

  • Een jaarabonnement kost voor gezinnen tot 4 personen € 12,50 per jaar en voor grotere gezinnen en gastouders € 17,50 per jaar.
  • Een abonnement loopt van 1 januari t/m 31 december van het lopende jaar en wordt jaarlijks automatisch verlengd. Afmelden kan per mail uiterlijk 1 december.
  • Iedere abonnee ontvangt een eigen pas op naam (1 jaar geldig). Neem je pasje altijd mee. 

Abonnee worden? Linksboven vind je het aanmeldformulier! 

Schaffelaar Erf
Landgoed Schaffelaar bestaat uit circa 90 hectare bos en natuur. De onderdelen van Landgoed Schaffelaar zijn Kasteel Schaffelaar, de Oranjerie, de Koewei en Het Schaffelaar Erf. Het Schaffelaar Erf wordt al jarenlang door KBB gerevitaliseerd, zodat er verbinding ontstaat tussen beleven, spelen, natuur, verleden en heden.

Op het Schaffelaar Erf is onder andere een kinderopvanglocatie van Dolfijn, Ina Art Atelier, IVN en dagbestedingslocatie van De Rozelaar te vinden. Binnenkort zal Trans World Radio zich vestigen in het poortgebouw.

 

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)