Nieuwbouw woonlocatie aan de Irishof

Op woensdag 23 juni markeerden de Rozelaar en Woningstichting Barneveld de start van de nieuwbouw aan de Amersfoortsestraat in Barneveld.

client afbeelding CliëntAdviesPunt

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons Cliënt Advies Punt.

0342-413334 0342-413334 cap@rozelaar.nl

 

Timelapse

Via een timelapse bouwcamera kunnen we de bouw volgen. Deze camera hangt bij onze woonlocatie Iris en maakt ieder uur 1 foto.

  • 8 juli t/m 19 augustus 2021

 

  • 3 juni t/m 8 juli 2021

 

  • 25 maart t/m 26 april 2021

 

  • Februari en maart

Helaas zijn er van deze periode geen beelden in verband met problemen met de batterijen.

  • 4 februari t/m 11 februari 2021

 

 

 

 

 

Startbouwmoment_Amersfoortsestraat_attentie.jpgimage0.jpeg

23 juni 2021 - Bouw toekomstig thuis nieuwe bewoners De Rozelaar van start

Op woensdag 23 juni markeerden de Rozelaar en Woningstichting Barneveld de start van de nieuwbouw aan de Amersfoortsestraat in Barneveld. Hier komen 27 nieuwe appartementen voor (cliënten van) de Rozelaar. Twee toekomstige bewoners onthulden het bouwbord. De verwachting is dat zij na de oplevering in juni volgend jaar, hun nieuwe woning kunnen betrekken.

Philip Miedema, Raad van Bestuur van de Rozelaar richtte zich tot de aanwezige bewoners: ‘Dan is het nu echt zover. Ik ben zo blij voor jullie, alle toekomstige bewoners. Dit wordt jullie plek. Na een lange aanloop gaan we nu echt bouwen aan jullie nieuwe woonplek. Jullie nieuwe huis gaat er nu echt komen. Ik ben heel blij dat we dat in goede samenwerking voor elkaar hebben gekregen. Ik kijk er naar uit, dat jullie hier straks op deze prachtige plek kunnen wonen!’

John van Maastricht, plaatsvervangend directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld sloot daarop aan: ‘We willen huurders en woningzoekenden een veilig en prettig thuis bieden, daar gaan en staan we voor. En dat doen we dit keer in de vorm van de bouw van een eigen woonplek voor jullie,  27 bewoners van de Rozelaar. En opnieuw in goede samenwerking met de Rozelaar. Wat start met een idee, groeit vanuit die samenwerking uit tot een concreet plan en nu dan de start bouw van jullie thuis. Daar ben ik trots op. Samen gaan we voor prettig wonen nu en in de toekomst!’

De woningstichting feliciteerde de toekomstige bewoners met hun aanstaande nieuwe thuis en gaf de bewoners een plantje cadeau als symbool voor de bouw van hun nieuwe woonplek.

Over het gebouw

Aan de Amersfoortsestraat 14-16 in Barneveld bouwt Woningstichting Barneveld samen met Van Wijnen 27 nieuwe appartementen begeleid wonen. Zij verhuurt dit straks aan de Rozelaar. Het appartementengebouw is drielaags en heeft per woonlaag negen tweekamerappartementen en een gemeenschappelijke huiskamer. Het nieuwe adres wordt straks Irishof 1 tot en met 53.

De toekomstige bewoners zijn mensen in verschillende leeftijdscategorieën met een verstandelijke beperking en een WLZ-indicatie 3 t/m 6.

De nieuwbouw is vervanging voor het Gasthuis, een andere woonlocatie van de Rozelaar. En daarnaast is het een uitbreiding van het aantal plekken. Met deze nieuwbouw krijgen de bewoners een prachtige plek in het centrum van Barneveld.

Update januari 2021

Bron: www.woningstichting-barneveld.nl

Vink is in opdracht van Woningstichting Barneveld begonnen met de sloop van de huidige bebouwing aan de Amersfoortsestraat 14-16 in Barneveld. Woningstichting Barneveld gaat op deze plek 27 nieuwe begeleid wonen appartementen voor cliënten van de Rozelaar bouwen. De bouw van het appartementengebouw start vanaf het tweede kwartaal 2021 en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd.

Eind december ondertekenden Woningstichting Barneveld en de Rozelaar de huurovereenkomst van de nieuwe woonlocatie.

Ronald Camstra, directeur-bestuurder van de woningstichting: ‘Ik ben trots dat wij samen met de Rozelaar op deze centrumlocatie investeren in woningen voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij maken begeleid wonen voor hen bereikbaar. Iets wat niet vanzelfsprekend is in deze tijd en voor deze doelgroep. Bovendien ben ik vooral verheugd dat de sloop is gestart en onze plannen, na een lange periode van voorbereiding, nu ook daadwerkelijk zichtbaar worden op de locatie zelf. Deze staat al enige tijd klaar om aangepakt te worden.’

Philip Miedema, Raad van Bestuur van de Rozelaar is echt heel blij dat de nieuwbouwplannen nu gerealiseerd worden. ‘Het project heeft een lange aanloop gehad maar de woningstichting, gemeente en provincie hebben hun uiterste best gedaan om dit met ons te realiseren. De nieuwbouw is vervanging voor onze woonlocatie van het Gasthuis en daarnaast een uitbreiding van het aantal plekken. Met deze nieuwbouw krijgen deze bewoners een prachtige plek in het centrum van Barneveld. Samen met de uitbreiding van de Rozenhof in Voorthuizen hebben wij zo het grootste deel van onze wachtlijst opgelost.’

Het appartementengebouw aan de Amersfoortsestraat 14-16 is drielaags en heeft per woonlaag negen tweekamerappartementen en een gemeenschappelijke huiskamer. De bewoners zijn straks mensen in verschillende leeftijdscategorieën met een verstandelijke beperking en een WLZ-indicatie 3 t/m 6.

 

Boxxis Rozelaar 29-30 woonunits Amersfoorstestraat 31102018-1.jpg20200109 impressie  SET_13 - Foto.jpg20200109 impressie SET_11 - Foto.jpg138582054_5138099252897006_6392376785868520309_o.jpg138534678_5138098996230365_8492006647047453892_o.jpg

Update december 2020

Op maandag 4 januari wordt gestart met het slopen van de bestaande schuur op locatie. Daarna start de bouw. We verwachten dat de locatie in het 2e kwartaal van 2022 opgeleverd zal worden. 

Via een timelapse bouwcamera kunnen we de bouw volgen. Op deze pagina zullen we met regelmaat een foto plaatsen en een update geven.

Algemeen

Op de Amersfoortsestraat zal een nieuwe woonzorglocatie gebouwd worden die bestaat uit 27 appartementen. Elk appartement is ongeveer 45m2 groot en heeft een zelfstandige slaapkamer en badkamer.

Een groep bestaat uit 9 appartementen. Op elke etage is ook een gezamenlijke woonkamer.

Deze nieuwe woonlocatie zal bestemd zijn voor bewoners met een WLZ indicatie voor zorg en wonen. De nieuwbouw is vervanging van woonlocatie het Gasthuis en daarnaast een uitbreiding.