Nieuwbouw woonlocatie aan de Irishof

Aan de Irishof in Barneveld wordt een nieuwe woonlocatie gebouwd die zal bestaan uit 27 appartementen. Deze nieuwe woonlocatie zal bestemd zijn voor bewoners met een WLZ indicatie voor zorg en wonen. De nieuwbouw is vervanging van woonlocatie het Gasthuis en daarnaast een uitbreiding.

client afbeelding Secretariaat

Wilt u meer informatie over de nieuwbouw? Neem dan contact op met ons secretariaat.

0342-413334 0342-413334 Mail naar het secretariaat
20200109 impressie  SET_13 - Foto.jpg20200109 impressie SET_11 - Foto.jpg138534678_5138098996230365_8492006647047453892_o.jpgBoxxis Rozelaar 29-30 woonunits Amersfoorstestraat 31102018-1.jpg

Nieuwbouw woonlocatie

Op dit moment wordt aan de Irishof gebouwd. Een nieuw complex met 27 appartementen. In september 2022 nemen de bewoners hun intrek in dit nieuwe gebouw dat midden in Barneveld staat. De aanleiding voor de (vervangende) nieuwbouw is tweeledig: de verouderde locatie van het Gasthuis en de structurele wachtlijst.

Centrale locatie

De nieuwe woonlocatie komt midden in Barneveld, aan de Irishof. En daarmee wordt aan de voorwaarde voldaan dat wij onze bewoners ook letterlijk een plek midden en de samenleving willen geven.

Indeling

De nieuwe woonlocatie heeft 3 woonlagen. Elke woonlaag heeft 9 appartementen die één woongroep vormen. Elke woonlaag heeft daarom ook een gezamenlijke woonkamer met keuken. Op de begane grond komen ‘reguliere’ cliënten. De eerste verdieping is bestemd voor ouder wordende cliënten. Hier zullen veel van de huidige bewoners van het Gasthuis een plekje krijgen. Cliënten met een grote mate van zelfstandigheid krijgen op de tweede etage een appartement.

Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement. Elk appartement is ongeveer 45 m2 groot en bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer, een wc/badkamer en een keuken. Bewoners kunnen dus gewoon bezoek ontvangen. Er zit nog net geen bel bij de voordeur maar wel een naambordje, maar voor het overige hebben ze echt een eigen plek. De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en volledig aangepast. Ieder bewoner mag zijn appartement zelf inrichten. Zo wordt het echt een thuis.

Elke woonlaag is tegelijkertijd een woongroep. Dat betekent dat er een gezamenlijke woonkamer en keuken aanwezig is. Bewoners kunnen elkaar daar opzoeken. Samen spelletjes doen, muziek maken, tv kijken en natuurlijk samen eten. In de goed uitgeruste keuken worden maaltijden bereid. Aan de grote tafel wordt gezamenlijk gegeten.

Werkgroepen

Voor de inrichting hebben we verschillende werkgroepen samengesteld. Bijvoorbeeld werkgroep Keuken (voor de inrichting van de keuken en de huiskamer), werkgroep Inrichting (woonkamers, gangen en kantoren) en de werkgroep Bewoners. Bewoners en verwanten denken ook mee in de werkgroepen. Zo is het echt een project van iedereen geworden.