Nieuwe woonlocatie de Rozelaar aan Irishof klaar

De Rozelaar kan starten met de inrichting van hun nieuwe woonlocatie aan de Irishof in Barneveld. Philip Miedema, Raad van Bestuur van de Rozelaar, ontving vandaag de sleutels van het appartementencomplex uit handen van Marieta Peek-Marlet, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld.

Afdeling communicatie

Wilt u meer informatie? Neem contact op met onze afdeling communicatie.

0342-413334 0342-413334 Stuur een mail

Samen met aannemer Van Wijnen bouwde Woningstichting Barneveld aan de Irishof een gebouw met 27 appartementen voor begeleid wonen. Zij verhuurt dit aan de Rozelaar. De toekomstige bewoners zijn mensen in verschillende leeftijdscategorieën met een verstandelijke beperking. Het nieuwe woongebouw is vervanging voor een andere locatie van de Rozelaar (het Gasthuis). Tegelijkertijd is het een uitbreiding van het aantal plekken.

Marieta Peek-Marlet is trots op het resultaat. “Het braakliggende terrein in het centrum van Barneveld was jarenlang een doorn in het oog van velen. Dankzij de inspanningen van gemeente Barneveld, provincie Gelderland, de Rozelaar, Van Wijnen en Woningstichting Barneveld, is deze plek omgetoverd tot een prachtige woonlocatie middenin de samenleving voor cliënten van de Rozelaar. Door deze effectieve samenwerking konden wij invulling geven aan onze maatschappelijke rol, namelijk: veilig, comfortabel en duurzaam wonen bieden aan een bijzondere doelgroep met woningen die voorzien in een vraag van vandaag én anticiperen op een vraag in de toekomst. We wensen medewerkers en cliënten van de Rozelaar veel succes bij de verdere inrichting van het gebouw en de verhuizing.”

Philip Miedema is dankbaar. “Een langgekoesterde wens tot uitbreiding is vandaag gerealiseerd. We hebben een grote wachtlijst voor wonen en wilden graag de huidige woonlocatie het Gasthuis vervangen. De wachtlijst is hier niet mee opgelost, maar vandaag wordt een hele mooie stap gezet. Dat komt omdat diverse partijen maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben genomen, waar we hen erg dankbaar voor zijn. Het is een prachtige woonlocatie geworden. De woonlocatie staat op een prachtige plek die past bij onze visie om bewoners een plek midden in de samenleving te geven.”

De komende maanden richt de Rozelaar, samen met de toekomstige bewoners, de ruimtes verder in. De bewoners van de huidige woonlocatie het Gasthuis kunnen dan begin september verhuizen naar hun nieuwe appartement aan de Irishof. Daarna nemen de nieuwe bewoners hun intrek.

Volwaardige woonplek in het centrum

Het appartementengebouw is een ontwerp van Boxxis Architecten. Het heeft drie lagen met – per laag – negen appartementen en een gemeenschappelijke woonkamer met keuken. Elk appartement is ongeveer 45 m2 groot en heeft een woonkamer, een slaapkamer, een badkamer met wc en een keuken. De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en volledig aangepast. Met deze nieuwbouw krijgen de bewoners een heerlijke woonplek in het hart van Barneveld.

Steengoed Benutten

Op de locatie van het nieuwe appartementengebouw stond voorheen een leerlooierij. Met de ontwikkeling van het nieuwbouwproject verdween een verpauperd stukje in het centrum van Barneveld. Deze ontwikkeling was mede mogelijk dankzij een subsidie ‘Steengoed Benutten’ van € 500.000 die gemeente Barneveld ontving van provincie Gelderland. De subsidie is bedoeld om (dreigende) leegstand op beeldbepalende locaties in stad en dorp aan te pakken.

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)