Open plek woonlocatie de Vlinder

Wonen in Barneveld met zorg en begeleiding van de Rozelaar? Er is plek voor een nieuwe bewoner bij woonlocatie de Vlinder!

client afbeelding Cliënt Advies Punt

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons Cliënt Advies Punt.

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Wonen in Barneveld met zorg en begeleiding van de Rozelaar? Er is plek voor een nieuwe bewoner bij woonlocatie de Vlinder! 

Woonlocatie de Vlinder

Kun je vrij zelfstandig wonen? Dat kan op woonlocatie de Vlinder in Barneveld. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking die relatief weinig ondersteuning nodig hebben. De meesten zijn tussen de 26 en 45 jaar, sommige bewoners zijn ouder. De Vlinder staat in de mooie nieuwbouwwijk Veller. We hebben leuk en goed contact met de buurtgenoten.

Appartement

De woonlocatie heeft 23 appartementen, verdeeld over 4 verdiepingen. Je hebt hier dus je eigen woning, met keuken en badkamer. Zoek je graag de gezelligheid op? Dat kan in één van de centrale woonkamers. Hier kun je gezamenlijk koken en eten, spelletjes doen en tv kijken. Er zijn 4 groepen: 2 groepen voor jonge meiden en 2 gemengde groepen.

Op de 4e verdieping is een appartement vrijgekomen. De bewoners op deze groep zijn vrij zelfstandig en kunnen zich ook een korte periode op hun eigen appartement vermaken. Ze hebben allemaal een lichte verstandelijke beperking en vinden het belangrijk dat ze altijd op een begeleider terug kunnen vallen en dagelijks kunnen bespreken wat hen bezighoudt. Enkele bewoners koken regelmatig een eigen maaltijd op hun appartement. Ook hebben meerdere bewoners een eigen auto, waarmee ze er zelfstandig op uittrekken.

Je bent onderdeel van een groep met 4 andere bewoners, waarmee je ’s avonds samen kunt eten. In de avond trek je ook op met de groep van de 3e etage. Je kunt bijvoorbeeld samen koffie drinken of spelletjes doen. Qua begeleiding is er elke avond 2 begeleiding op 11 cliënten aanwezig.

Bijzonderheden

Je voelt je snel thuis in de Vlinder. Iedereen kent elkaar en heeft contact met elkaar. De bewoners gaan onderling vaak bij elkaar op visite. Ze spreken af om samen naar het dorp te gaan. En ze vieren elkaars verjaardagen. De woonlocatie ligt vlakbij het treinstation, dus je stapt zo op de trein.

Elke avond om 19.00 uur wandelen we een rondje. Als je zin hebt, dan doe je mee. In het weekend doen we gezellige dingen. Zoals gezellig naar het dorp, iets lekkers bakken, bowlen of een filmpje kijken. Ook leuk: samen naar het werk van één van de bewoners.

Eén keer per maand op de maandagavond is er een zangavond. Hier komen de buren uit de wijk naartoe. Samen zingen we opwekkingsliederen, onder begeleiding van instrumenten.

Cliëntprofiel

Op deze groep ligt de nadruk op emotionele begeleiding. Er wordt gewerkt aan het vergroten van je zelfstandigheid en je gevoel van eigenwaarde. Dat doe je door samen bezig te zijn, maar ook zelfstandig. De leiding ondersteunt jou daarbij.

Om bij de Vlinder te kunnen komen wonen heb je een WLZ indicatie nodig met een VG3-6. Financiering op basis van Zorg In Natura.

Meer informatie?

Neem dan contact op met ons CliëntAdviesPunt via 0342-413334 of via mail clientadviespunt@rozelaar.nl. Contactpersoon is zorgbemiddelaar Mieke van Hoorn.

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)