Je woont zelfstandig of je wilt zelfstandig gaan wonen. Dat is niet altijd makkelijk. Stichting De Rozelaar kan je daarbij helpen en biedt hierbij ambulante coaching aan.

Ben je op zoek naar gezelligheid en wil je (nieuwe) mensen leren kennen? Dan is er Klaver4, een plek om samen te koken, te eten en te ontspannen.

Hieronder kun je lezen wat en voor wie ambulante coaching is.

Stichting De Rozelaar biedt ambulante coaching wanneer je op jezelf woont (of gaat wonen), of wanneer je (bij je ouders thuis) ondersteuning of begeleiding nodig hebt.

Voor wie is ambulante coaching?
Wij bieden ambulante coaching aan voor mensen met een licht of matige verstandelijke beperking, die hun zelfredzaamheid willen vergroten en/of willen behouden.

Je werkt samen met je ambulante coach naar meer zelfstandigheid, zodat je na een tijdje steeds meer dingen zelf kunt doen. Je krijgt persoonlijke zorg op maat aan de hand van een persoonlijk plan en de begeleider heeft écht tijd voor je. Dat is thuiskomen!

Wat houdt ambulante coaching in?
Een thuisbegeleider is er helemaal voor jou. Een ambulante coach kan bijvoorbeeld helpen bij zelfstandig wonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoonmaken, koken, het regelen van je financiën of boodschappen doen. Maar ook begeleiden bij het invullen van je dag. Of het leggen van contacten. Je wilt bijvoorbeeld graag samen met iemand ergens heen, maar je weet niet hoe je dat moet doen.

Klaver4

Stichting De Rozelaar biedt Klaver4 wanneer je op jezelf woont (of gaat wonen) en je op zoek bent naar gezelligheid en nieuwe mensen wilt leren kennen en nieuwe vaardigheden wilt aanleren zoals koken. Er wordt samen met elkaar gekookt, gegeten en we ondernemen leuke ontspannende activiteiten. Klaver4 is een vrijetijdsbesteding die Stichting De Rozelaar aanbiedt.

Voor wie is Klaver4?
Klaver4 is voor mensen met een licht of matige verstandelijke beperking, die op zoek zijn naar gezelligheid en nieuwe mensen willen leren kennen. Een plek van ontmoeten en ontspannen!

Wat houdt Klaver4 in?
We beginnen de avond altijd met koffie en thee. Er is tijd om bij te kletsen. Verder verdelen we de taken wie wat gaat doen die avond. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan in de keuken. Er wordt met elkaar een lekkere maaltijd bereidt. Als de tafel is gedekt is het tijd om gezellig met elkaar te eten. Na het opruimen en afwassen is er tijd voor ontspanning. Dit is heel divers. Zo doen we spelletjes, gaan we weleens wandelen, maken we creatieve dingen, we eten een ijsje of we gaan lekker "chillen". Op die manier leer je op een ontspannende manier nieuwe mensen kennen en bouw je contacten op. Ook is er aandacht voor het leren bereiden van nieuwe gerechten en het werk in de keuken.

Klaver4 is één keer in de 2 weken op woensdagavond van 17.00-21.00 uur aan de Rozenstraat 9 in Barneveld.

Aanmelden

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor ambulante coaching? Neem dan contact op met ons CliëntAdviesPunt. Het CAP is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag te bereiken via 0342-413334 of via: clientadviespunt@rozelaar.nl. Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk en we zoeken graag samen met jou naar een passend advies of voldoende informatie. Het CAP helpt je ook met vragen over of het aanvragen van je indicatie.

Overige vragen

Misschien heb je nog een andere ondersteunings-vraag, die er niet bijstaat. Dat kan natuurlijk ook. Kortom, heb je ergens ondersteuning of begeleiding bij nodig? Dan kijken wij hoe we je kunnen helpen. Er zijn heel veel mogelijkheden. We springen zoveel mogelijk in op de vragen die gesteld worden. Maatwerk dus! Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. We helpen je graag!