Rozelaarkoor&Orkest

Het Rozelaarkoor&Orkest bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste en muzikale deelnemers van De Rozelaar. Sommige leden zingen, anderen maken muziek op bijvoorbeeld een keyboard, xylofoon, drumstel of blokfluit.

Het Rozelaarkoor&Orkest oefent op dinsdagmiddag op De Rozelaar, Rozenstraat 9, 3772 JH in Barneveld. We hebben een goede oefenruimte en veel muziekinstrumenten tot onze beschikking. De oefentijden zijn van 14.15 tot 15.00 uur. Als een persoon van een andere locatie deel wil nemen, moet hij zelf voor vervoer zorgen. Mensen van buiten De Rozelaar zijn van harte welkom.

Doelen
Het Rozelaarkoor&Orkest is een recreatieve activiteit, leden beleven in de eerste plaats veel plezier aan het zingen en musiceren. Daarnaast ontwikkelen zij zich muzikaal, sociaal en emotioneel:

  • de leden leren nieuwe liederen, ritmes en instrumenten
  • ze leren samen muziek te maken, naar anderen te luisteren en geduld te hebben
  • ze kunnen hun gevoelens uiten met muziek
  • ze kunnen hun geloof vormgeven in de liederen

Doelen voor de Rozelaar
Het Rozelaarkoor&Orkest is een prachtig visitekaartje voor de organisatie. Gericht op "samen" en beeldbepalend in de naaste omgeving.

Doelen voor de samenleving
We geven prachtige optredens, niet alleen muzikaal maar ook in samenspel, samenwerking en onbevangenheid.

Aanmelden
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Onze voorkeur gaat uit naar mensen die goed kunnen zingen of spelen op een bepaald instrument.

Wil je lid worden van het Rozelaarkoor&Orkest? Vul dan het aanvraagformulier in en lever dit in bij Laurine Jansen, via onderstaande contactgegevens.

Je wordt altijd eerst uitgenodigd om een keer te komen kijken. Daarna kijken we samen of je lid kunt worden.

Lidmaatschap en contributie
Voor het lidmaatschap wordt geen contributie geheven.

Graag ontvangen we een vrijwillige eigen bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op IBAN:  NL50INGB0655113452 t.n.v. Stichting De Rozelaar.

Optredens
Het Rozelaarkoor&Orkest  treedt bij verschillende gelegenheden op, zoals

  • Vieringen van De Rozelaar, zoals Kerst en Pasen
  • Kleinschalige optredens voor + 60 gasten in de ontmoetingsruimte van De Rozelaar
  • Integratieconcerten voor kinderen. Deze muziekactiviteiten worden georganiseerd in vakanties op dinsdagmiddag. We hebben ook zeer positieve ervaringen met het ontvangen van schoolklassen of groepen kinderen bij onze optredens. Informeer naar de mogelijkheden!
  • Optredens bij persoonlijke gelegenheden, zoals een jubileum. In overleg kunnen we voor u een arrangement verzorgen met een combinatie van een muzieksessie en lunch of high-tea bij de Rozerie. Hierbij mogen u en uw gasten natuurlijk met ons meespelen!
  • Medewerking aan speciale kerkdiensten. Vanwege de intensieve voorbereiding treden we maximaal vier keer per jaar op bij externe optredens.

Voor elke leeftijd is er veel te beleven tijdens onze optredens!

Overdag vinden de activiteiten meestal plaats op dinsdagmiddag. 's Avonds zijn de activiteiten in overleg te plannen of worden ze aangekondigd op onze website, via facebook of kranten.

Deelnemen aan een optreden
De leden van het Rozelaarkoor&Orkest kunnen per optreden aangeven of ze aanwezig zullen zijn of niet. Dit wordt geïnventariseerd per e-mail of brief. Het is niet verplicht om mee te doen met optredens.Als de optredens buiten werktijd van de leden vallen, moeten de leden zelf voor vervoer zorgen.

Een optreden boeken
Bent u enthousiast en bent u benieuwd of we ook bij uw gelegenheid kunnen optreden? Neem dan vrijblijvend contact op met onze muziektherapeut via onderstaande contactgegevens.

Bij kleinschalige optredens en muziekactiviteiten in de vakanties wordt een collecte gehouden voor de instandhouding van het Rozelaarkoor&Orkest.

Voor integratieconcerten met een schoolklas of groep kinderen vragen wij een bijdrage van €1,00 per leerling. In combinatie met een versnapering en voorlichting over De Rozelaar is de bijdrage €2,00 per leerling.

Voor externe optredens wordt een onkostenvergoeding gevraagd van €100 en de opbrengst van een collecte voor het Rozelaarkoor&Orkest. De betaling kan per bankgiro gedaan worden. Het is mogelijk om hiervoor een factuur of betalingsbewijs te ontvangen.

Als er vervoerskosten voor een optreden gemaakt worden, dan worden deze berekend naast de onkostenvergoeding.

Het banknummer van de Rozelaar is IBAN NL50INGB0655113452. Graag vermelden: Optreden Rozelaarkoor&Orkest [D.D. Plaats] + €

Sponsoren
Wilt u ons ondersteunen? Graag!

Voor het lidmaatschap van het Rozelaarkoor&Orkest wordt geen contributie geheven. De instrumenten moeten worden onderhouden en we zouden graag kleding(accessoires) voor optredens aanschaffen.

Folders
Bekijk hier de folder van het Rozelaarkoor&Orkest

Helpt u het Rozelaarkoor&Orkest? Uw idee of bijdrage is van harte welkom!
Doneer uw bijdrage op rekeningnummer IBAN NL07RABO0156249081 t.n.v. Stichting Vrienden van De Rozelaar o.v.v. Rozelaarkoor&Orkest. Alvast hartelijk bedankt!

Contactgegevens

Laurine Jansen, Muziektherapeut bij Stichting De Rozelaar

Bezoekadres:   Rozenstraat 9, 3772 JH Barneveld
Postadres:  Postbus 391, 3770 AJ Barneveld
Telefoon:   0342 413334
E-mail:   L.Jansen@rozelaar.nl