Nieuws

 

10
Okt

Jarenlange wens gaat in vervulling: de Acticomm is er!

Nieuws >>

Al jarenlang hadden een aantal dagbestedingsgroepen van Stichting De Rozelaar een grote wens; ze wilden graag een Acticomm voor hun cliënten. Die wens ging in vervulling dankzij een gift van het Rabofonds, SamenUniek (diaconale werkgroep voor mensen met een beperking) en dankzij de opbrengst van een collecte van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Barneveld. Vandaag werd de Acticomm officieel in gebruik genomen en werd de cheque van het Rabofonds overhandigt aan cliënten en begeleiders van De Rozelaar.

De Acticomm is een speciaal ontwikkeld computersysteem voor mensen waarbij ‘normaal computeren’ niet lukt, zoals met een ernstig meervoudige beperking. De Acticomm is een uniek communicatiehulpmiddel met touchscreen, verwerkt in een veilig meubel dat verrijdbaar en in hoogte in te stellen is. Met dit communicatiehulpmiddel kunnen mensen die een ernstige beperking hebben op een plezierige en uitdagende manier nieuwe dingen leren. De Acticomm geeft meer eigen regie.

Stichting De Rozelaar biedt identiteitsgebonden zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Wij geloven in goede zorg. De protestants-christelijke identiteit en waarden als respect, geborgenheid en toewijding zijn leidraad in alles. We vinden iedereen uniek, gelijkwaardig en waardevol. Binnen onze dagbesteding hebben wij ongeveer 20 cliënten met een meervoudige beperking. Zij hebben zowel een verstandelijke als lichamelijke beperking.

Stichting De Rozelaar kan niet zonder steun van particulieren, bedrijven, kerken en andere organisaties. Het is fijn en tegelijkertijd noodzakelijk dat we ondersteuning uit de samenleving krijgen, omdat de overheid alleen nog de basiszorg vergoedt. De aanschaf van de Acticomm wordt niet vergoedt, terwijl dit middel heel belangrijk is voor onze cliënten.

Namens onze cliënten bedanken we het Rabofonds, SamenUniek en de Gereformeerd Vrijgemaakt Kerk Barneveld hartelijk voor hun bijdrage.

 « Terug naar overzicht