Nieuws

 

18
Sept

Week van de vaktherapie: uitnodiging workshops Muziektherapie

Nieuws >>

Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 oktober 2017 is het de week van de vaktherapie. Eén van de therapieën die hieronder vallen, is muziektherapie.  Muziektherapie is een therapievorm waarbij muziek het non-verbale middel is om mensen te helpen met problemen op emotioneel, sociaal, gedragsmatig, cognitief en lichamelijk gebied. Mensen kunnen via muziek bijvoorbeeld hun gevoelens leren uiten en oefenen met nieuw gedrag.

In Barneveld zijn maar liefst 3 muziektherapeuten werkzaam. Zij geven op verschillende dagen en locaties workshops over muziektherapie. U bent van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op www.muziektherapie.nl of www.vaktherapie.nl.

Dinsdag 3-10 Optreden van het Rozelaarkoor&Orkest + Workshop muziektherapie

Het Rozelaarkoor&Orkest is een groep van 25 enthousiaste en muzikale deelnemers van Stichting De Rozelaar. Iedere dinsdagmiddag wordt er geoefend. Sommige leden zingen, anderen maken muziek.

Iedereen die het leuk vindt om te luisteren of mee te doen, is welkom. Dit is ook een leuke activiteit voor schoolklassen. Overleg voor een afspraak op een andere dinsdag (zelfde tijd).

De workshop is voor iedereen die meer wil weten over muziektherapie: begeleiders, stagiairs, vrijwilligers, ouders en belangstellenden. Je krijgt kennis over en ervaring met muziektherapie.

Locatie:        Ontmoetingsruimte van Stichting De Rozelaar (Rozenstraat 9, Barneveld)
Tijd:             14.15-15.00 Rozelaarkoor&Orkest 
                   15.30-16.45 Workshop muziektherapie
Aanmelden:   muziektherapie@rozelaar.nl 

Woensdag 4-10 Workshops Muziek en je brein

Bent u benieuwd wat het effect van muziek is op uw lijf en uw brein? Wilt u leren hoe u contact kunt maken door muziek? Kom dan naar de workshops ‘muziek en je brein’. Op een ontspannen manier ervaart u wat muziek kan doen voor uzelf en de ander.

De workshops duren een uur en worden gegeven door Ludger Stuijt, muziektherapeut. Ze zijn een onderdeel van het Vrijwilligerssymposium van Norschoten, maar alle geïnteresseerden zijn welkom.

Locatie:                Goede Herderkerk (Jan Seppenplein 70, Barneveld)
Tijd:                    14.00, 15.30, 19.00 en 20.30
Aanmelden:           activiteiten@norschoten.nl. Aanmelding is noodzakelijk. Vol = vol

Zaterdag 7-10 Inloopworkshops Muziektherapie

Op deze dag kunt u kennismaken met de praktijk van Muziekpraktijk Scala. Wat is muziektherapie? Wat kan muziektherapie voor u betekenen? Welke instrumenten zijn er? Tijdens deze laagdrempelige inloopmiddag kunt u het allemaal ervaren. Ook zullen er vrijblijvend kleine workshops aangeboden worden om zo te ervaren wat muziektherapie kan bewerkstelligen.

Locatie:                Muziekpraktijk Scala (Van Dompselaerstraat 29, Barneveld)
Tijd:                     Tussen 14.00 en 17.00 uur
Aanmelden:           Niet nodig
 « Terug naar overzicht