Zorgalert. Wanneer extra handen nodig zijn. 

Buren betrekken bij vrijwilligerstaken en in een mum van tijd vervanging regelen bij ziekte. De Rozelaar regelt dit eenvoudig door het gebruik van Zorgalert. Hiervoor hebben de organisatie en het team van Zorgalert een overeenkomst getekend. Zorgalert wordt ingezet als extra handen nodig zijn. De ervaringen bij De Rozelaar helpen om de werkwijze verder in de regio op te schalen.

Via ZorgAlert ontvangen medewerkers een sms-bericht met een oproep over een uitgevallen dienst. Medewerkers kunnen direct terugbellen, op deze manier wordt supersnel inval gevonden. De tijd die het zoeken naar inval bespaart komt zo direct ten goede aan de ondersteuning van cliënten.

De werkwijze helpt ook om de buurt te verbinden bij het welzijn van cliënten. Wanneer een onverwachte eenmalige vrijwilligerstaak gedaan moet worden, zoals het vervoer naar de dokter, kan razendsnel inzet gevraagd en gevonden worden via sms. Zorgvraag en zorgaanbod kan snel in balans komen. Daar ontstaan vervolgens mooie nieuwe contacten uit; Zorgalert helpt zo ontwikkeling van de participatiesamenleving.

Op wooncentrum De Vlinder is een pilot gedraaid met ZorgAlert. De uitkomsten zijn verrassend en positief. De Rozelaar heeft daarom besloten Zorgalert binnen de hele organisatie te introduceren.

 

Ik wil helpen!

Schrijf mij in voor Zorgalert van De Rozelaar

email address:
Homepage:
URL:
Comment:

:
:
:
: