Verhaal van Annemarie

Enkele jaren geleden begon Annemarie als invalkracht bij de Rozelaar. In 2015 kwam ze in dienst als begeleider. En inmiddels is ze zorgcoördinator. “De kansen om door te groeien, zijn er.”

Annemarie Gotink, zorgcoördinator Wonen

“Kansen om te groeien”

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Annemarie koos voor de Rozelaar vanwege de christelijke identiteit. “Het leek me een prachtige organisatie om voor te werken. En dat bleek ook zo te zijn. We werken allemaal vanuit dezelfde bron en dat stralen we uit, vind ik. We ondersteunen onze cliënten vanuit hetzelfde warme hart. Daarmee maken we onze cliënten sterker en mooier, zodat ze tot hun recht komen. Omdat ook zij christelijk zijn, begrijpen we elkaar. We kunnen elkaar goed ondersteunen, ook op verdrietige momenten. We praten met elkaar, bidden samen en zingen een lied. Die sfeer kenmerkt de Rozelaar.”

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

We doen het samen
Fijn vindt Annemarie ook dat de Rozelaar een kleine organisatie is. “Teamleiders en directie zijn goed benaderbaar. Bij de Rozelaar wordt niet alles van bovenaf besloten; we doen het samen. Heb je een goed idee, dan kun je dat aandragen. Dat is fijn, want binnen teams zijn altijd veranderingen. En als een verandering minder goed uitpakt, dan kun je aan de bel trekken en een voorstel doen.”

Waar liggen je interesses?
“Als je nieuw komt werken bij de Rozelaar, dan krijg je goede begeleiding”, is de ervaring van Annemarie. “Je gaat in gesprek met je collega’s: wat heb jij nodig? Waar liggen je interesses? En wat kunnen we jou bieden? We werken nu veel met taakgroepen. Ben je ergens goed en vind je het leuk om een bepaalde taak op te pakken, dan zetten we jou daar graag op in.”

Dat is ook de persoonlijke ervaring van Annemarie. “De functie van zorgcoördinator past goed bij me, want ik houd van organiseren en plannen. Ik regel alle persoonlijk plannen. Samen met de cliënt en het team stel en bewaak ik doelen. We zorgen ervoor dat we samen – cliënt en begeleiders – 100% zijn. Als zorgcoördinator ben ik het aanspreekpunt voor ouders en verwanten en de behandelaars.”

Nauw betrokken
Bij de Rozelaar werken meerdere zorgcoördinatoren voor wonen of dagbesteding. “Ik combineer mijn werk van begeleider met die van zorgcoördinator wonen. Het mooie van werken op een woning is, dat je echt deel uitmaakt van het leven van de cliënt. Vanaf dat ze ’s morgens opstaan tot dat ze naar bed gaan. En alles daartussenin. Omdat ik zo nauw betrokken ben, heb ik goed inzicht in hun leven. Daardoor kunnen we als team veel bereiken samen voor de cliënt.”