Verhaal van Hannah

Hannah is intern coach/teamcoach bij de Rozelaar. In deze coronatijd en daarmee druk op de langdurige zorg wil de Rozelaar aandacht houden voor de medewerkers en daarmee de kwaliteit van zorg.

Hannah Verweij

“Het gaat erom dat we elkaar zien in wat we doen en samen ontdekken wat we te leren hebben”

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

“Daarom ben ik gevraagd om mij volledig in te zetten als intern coach. Ik trek samen met de teams op in zaken als samenwerking, communicatie, visie en zorg voor jezelf én de ander. Ik vind dit een prachtige tegemoetkoming van zorgen voor personeelsleden in een hectische tijd.”

Methodiek

Hannah is bekend met de organisatiestructuur, cultuur en medewerkers van de Rozelaar. Zo kan ze makkelijk schakelen en de coaching aanpassen aan visie en ontwikkelingen. “Ik maak onder andere gebruik van intervisie, voice-dialogue, transactionele analyse en teamfasen van Tuckman. Naast (team)coaching geef ik supervisie. Supervisie is een persoonlijk leertraject waarbij iemand onder leiding van een deskundige (supervisor) reflecteert op het eigen beroepsmatig handelen. Hierdoor verbeterd de kwaliteit van beroepsmatig handelen. Verder geef ik ook training op gebied van feedback en andere voorkomende onderwerpen.”

Naar buiten

Tijdens het coachen gaat Hannah graag naar buiten. “Samen naar buiten gaan maakt dat je daadwerkelijk uit je bekende ruimte gaat en vrijheid ervaart om te ontdekken. Het lopen van het pad is terug te leiden naar het leven van ieder individu. We komen allemaal ergens vandaan en zijn allemaal onderweg ergens naar toe. Met daarbij komende hobbels onderweg of hindernissen die je moet nemen. We dwalen daarbij door een verhaal en gaan op zoek naar wat het voor ons betekend. Zo komen we tot nieuwe zingeving. Daarnaast mogen we samen tot rust komen in een mooie omgeving die weer aanzet tot creatief denken, verder dan de gebaande wegen.”

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

Talenten en valkuilen

Wat Hannah hoopt te bereiken met de coaching? “Dat mensen zich bewust zijn van hun eigen handelen en invloed die ze hierin kunnen uitoefenen. Samen nadenken over wat we van elkaar nodig hebben in samenwerking en communicatie. Iedereen mag er zijn met eigen talenten en valkuilen. Het gaat erom dat we elkaar zien in wat we doen en samen ontdekken wat we te leren hebben, als individu en als groep. Als er een proces ontstaat wat kwetsbaar is, dan ontstaat er ruimte en verbinding. Daar probeer ik als coach naar op zoek te gaan. Als dat er mag bestaan is er voor mij veel winst geboekt.”

Zorg

Nadat Hannah onlangs een team gecoacht had kreeg ze de volgende reactie van een collega terug: “Ik vind dat je het erg goed hebt gedaan vandaag, ik vond je een fijne coach. Heel open, goede vragen, prettige setting. Ik zat er nog eens over na te denken en bedacht me: waarom zou ik het niet nog even delen. Dus bij deze een groot compliment”

“Bij ieder team ligt het aanbod van teamcoaching er. Daarnaast ben ik ook beschikbaar voor individuele coaching en supervisie trajecten. Mensen in de zorg werken met hun hart. Het is een hele mooie doelgroep om te coachen, ik geniet er erg van.”

Locaties