Verhaal van Joëlle

In 2016 liep Joëlle voor het eerst stage bij de Rozelaar. Ze ging er niet meer weg. Inmiddels werkt ze als begeleider op dagbesteding Rozenstraat in Barneveld. “De Rozelaar is een fijne en goede plek om te leren en te werken. Je krijgt hier goede begeleiding en de praktijkbegeleider is dichtbij.”

Joëlle van de Heg, begeleider

“De Rozelaar is een fijne plek om te leren en te werken”

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Toegegeven, Joëlle koos destijds voor de Rozelaar omdat het zo lekker dichtbij was. Maar al snel werd ze enthousiast over haar stageplek. “Het is fijn dat de Rozelaar een kleinschalige organisatie is. De begeleiders zijn heel betrokken en met de praktijkopleider heb ik goed contact. De collega’s kennen elkaar.” Ook de christelijke identiteit is een pré, volgens Joëlle. “Ik ben zelf christelijk opgevoed en vind het belangrijk in mijn werk. We bidden en danken, lezen uit de Bijbel en zingen liederen. Dat is ook een belangrijke reden waarom veel cliënten kiezen voor de Rozelaar.”

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

Zorg en activiteiten

Joëlle liep voor haar opleiding maatschappelijke zorg, niveau 4 stage op een woning en op de dagbesteding, het laatste jaar als BBL-leerling: vier dagen per week werken, één dag naar school. “Ik houd van de combinatie zorg en activiteiten. Dagbesteding Rozenstraat heeft meerdere groepen. De ene keer doe ik een belevingsgerichte activiteit met een deelnemer met meervoudige beperkingen, een andere keer doe ik op een andere groep spelletjes. Ook ondersteun ik bij arbeidsmatig werk. Zoals stickers op plastic zakjes plakken voor een productiebedrijf hier in Barneveld. Of we maken soep. En op de groep Zorg&Zo geef ik 1-op-1-begeleiding. Heel veelzijdig dus.”

Dankbaarheid
“Wanneer mijn werkdag geslaagd is? Als alle deelnemers met een goed gevoel weer naar huis gaan. Dat tonen ze ieder op hun eigen manier. De dankbaarheid die je krijgt, maakt het werk waardevol.”

Locaties