Verhaal van Petra

Al ruim 15 jaar werkt Petra bij de Rozelaar. Ze deed lang geleden haar MBO stage bij de Rozelaar. Nadat ze een tijdje in het buitenland was geweest zocht ze werk en kwam een advertentie van de Rozelaar tegen in de krant. Ze solliciteerde en in 2004 begon ze met werken op de groep die toen nog Theeroos heette.

Petra van Ee, begeleider

“De Rozelaar is een fijne plek om te leren en te werken”

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Al ruim 15 jaar werkt Petra bij de Rozelaar. Ze deed lang geleden haar MBO stage bij de Rozelaar. Nadat ze een tijdje in het buitenland was geweest zocht ze werk en kwam een advertentie van de Rozelaar tegen in de krant. Ze solliciteerde en in 2004 begon ze met werken op de groep die toen nog Theeroos heette. Inmiddels werkt ze als Begeleider Zorgcoördinator op groep Civiel.

“Ik koos voor de Rozelaar omdat ik een hele leuke stage tijd heb gehad. Ik vond en vind het fijn dat de Rozelaar een wat kleinere organisatie waar je elkaar én de cliënten goed kent. Ook heb ik heel bewust gekozen voor de christelijke identiteit van de Rozelaar.

Samenwerking

Petra haar werkdag begint om 8.30 en dan begint ze met het lezen van de rapportage. Rond 8.45 komen de eerste cliënten binnen en worden de taken voor de ochtend verdeeld. De cliënten kiezen zelf hun taken zoals koffie zetten, vaatwasser in of uitruimen, was vouwen en schoonmaken. Na de lunch verdelen we de taken voor de middag. Om 14.45 drinken we koffie en wordt de dag afgerond. “Mijn aandeel is vooral het verdelen van de taken en het aansturen van de cliënten zodat ze zo zelfstandig mogelijk hun taken kunnen doen. Ik ben goed in dingen uitwerken, persoonlijk plannen uitwerken, planmatig en systematisch werken. Ik hou van structuur en duidelijkheid en kan dit ook bieden naar de cliënten.”. Petra noemt de samenwerking met haar collega’s fijn en vindt het fijn dat de organisatie niet zo groot is. “Je kent elkaar en kunt samen het beste voor de cliënt bespreken”.

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

Uitdaging

“Voor mij is het een uitdaging om scherp te blijven en niet op de automatische piloot te werken. Maar juist de cliënt te blijven zien en steeds op zoek gaan naar wat voor de cliënt het beste is. Doordat je ergens lang werkt en veel ervaring hebt gekregen handel je daar vaak uit en vergeet je jezelf weleens de vraag te stellen; waarom doe ik het zo en is dit nog steeds de juiste aanpak? Daarin ligt voor mij wel een uitdaging om feedback te blijven vragen en mijzelf scherp te houden.”

Gaven en talenten

Als de cliënten een fijne dag hebben gehad, is de werkdag van Petra geslaagd. “Het allermooist vind ik de mensen waar we mee mogen werken. Ieder mens is uniek met zijn eigen gaven en talenten. Ieder met zijn of haar eigen verhaal én mogelijkheden!”

Locaties