Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons.

0342-41 33 34 Stuur een e-mail
Wie zijn wij?
De Rozelaar is er voor mensen met
een verstandelijke beperking. Samen werken aan een warme plek in de
samenleving. Dat doen we met zinvolle dagbesteding, een fijne plek om te
wonen en waardevol werk. We geven liefdevolle zorg, vanuit onze
christelijke identiteit.  
 

Huifbedrijden
Bij de Manege Zonder Drempels kunnen mensen huifbedrijden. Twee getrainde pony's lopen in een frame waarin een doek gespannen is boven de ruggen van de dieren. De deelnemer komt op dit doek te liggen. Door de loopbeweging van de pony's en hun natuurlijke warmte wordt het gehele lichaam op een prettige manier gemasseerd. Naast plezier biedt het huifbedrijden ook therapeutische waarde. De deelnemer kan volledig ontspannen, de bloedsomloop en de darmfunctie worden gestimuleerd, epilepsie-aanvallen verminderen, longslijm komt spontaan los, etc.

Op dinsdagmiddag gaan (normaal gesproken) deelnemers van de Rozelaar naar de Manege Zonder Drempels voor huifbedrijden. Op dit moment is het huifbedrijden niet mogelijk door de geldende coronamaatregelen, maar zodra het weer mogelijk is willen wij het huifbed rijden weer opstarten.

Werkzaamheden

Op dinsdagmiddag om 12:45 worden de deelnemers klaar gemaakt voor vertrek. Iedereen wordt in de bus geholpen zodat we om 13:00 kunnen vertrekken. Bij de manege worden de deelnemers klaar gemaakt voor het huifbedrijden, bijvoorbeeld door het blad van de rolstoel af te halen, de borsthes uit te trekken, etc. De vrijwilliger rijdt ook mee op de kar tijdens het huifbedrijden om de deelnemer in de gaten te houden en alert te zijn op evt. ongemakken.
Na het huifbedrijden gaan we met de bus terug, zodat we rond 15:00 weer bij de Rozelaar zijn.


Wij vragen
- Een enthousiaste vrijwilliger met hart voor mensen met een meervoudige beperking
- Beschikbaarheid wekelijks op dinsdagmiddag. De herstart van het huifbedrijden is afhankelijk van wanneer de corona-maatregelen dit weer toe laten.

 

Wij bieden
- Veel gezelligheid
- Ondersteuning door collega's
- Dankbaarheid en waardering, oa door een waarderingsregeling voor al onze vrijwilligers

 
Tijdsbesteding
2,5 - 3 uur per week
Solliciteer