Kinderboerderij Schaffelaar

Wil je met konijnen of cavia's knuffelen? Schaapjes en geitjes aaien? Van harte welkom op Kinderboerderij Schaffelaar, gelegen op het Schaffelaar Erf van Landgoed Schaffelaar. Op deze kinderboerderij doen cliënten van de Rozelaar de dierverzorging.

Activiteiten

Kinderfeestjes

Kiosk Het Bijennest

Steun jij de kinderboerderij met een gift?Dit geld wordt gebruikt voor dierenvoer, dierenartskosten en materialen voor de kinderboerderij. Bedankt!

Kinderboerderij Schaffelaar Kinderboerderij Schaffelaar

Wil je meer informatie over onze kinderboerderij? Neem dan contact op!

0342-408830 0342-408830 Stuur een e-mail

Kinderboerderij Schaffelaar

Kinderboerderij Schaffelaar is een kinderboerderij in Barneveld, gelegen op Het Schaffelaar Erf van Landgoed Schaffelaar. Een oude schuur omgebouwd tot een prachtig dierenverblijf. Op de kinderboerderij zijn dwerggeitjes, ouessant schaapjes, kune kune varkentjes, cavia's, konijnen, ezels en uiteraard echte Barneveldse kippen.

We organiseren regelmatig activiteiten en ook kun je bij ons terecht voor kinderfeestjes. Kijk links voor meer informatie.

Beheer kinderboerderij

De Rozelaar is beheerder van de kinderboerderij. De deelnemers doen de dierverzorging. Het beheren van een kinderboerderij is een erg mooie aanvulling op de diverse soorten dagbesteding die de Rozelaar al biedt. De cliënten van de Rozelaar staan midden in de samenleving. De Rozelaar vindt het belangrijk om de maatschappelijke zelfstandigheid van cliënten te bevorderen en te behouden. Door het beheren van een kinderboerderij, waarbij bezoekers (jong&oud) langskomen om in contact te komen met de dieren, integreren cliënten in de samenleving en dragen ze hun steentje hier aan bij.

Vrijwilligers gezocht

Lijkt het jou leuk om je af en toe of regelmatig als vrijwilliger in te zetten op de kinderboerderij? Doe een berichtje naar kinderboerderij@rozelaar.nl

Kinderzwerfboekstation

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Kinderboerderij Schaffelaar is ook een kinderzwerfboekstation.Kinderen kunnen een boek bij ons kiezen en die mee nemen naar huis. Daarna kan het boek weer veder gaan zwerven. Daarnaast kunnen ouders/kinderen ook bij ons boeken brengen.

Wecycle

Heb jij nog oude kapotte elektrische apparaten waar je van af wil? Lever ze in bij de Kinderboerderij. Meer informatie op: https://wecycle.nl/

Maak kennis met de dieren van Kinderboerderij Schaffelaar

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

Openingstijden

Maandag, dinsdag en donderdag:
10.00-16.00 uur

Woensdag, vrijdag en zaterdag:
10.00-16.30 uur

Adres

Stationsweg 2 in Barneveld

Volg ons op social media 

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

Schaffelaar Erf

Landgoed Schaffelaar bestaat uit circa 90 hectare bos en natuur. De onderdelen van Landgoed Schaffelaar zijn Kasteel Schaffelaar, de Oranjerie, de Koewei en Het Schaffelaar Erf. Op het Schaffelaar Erf staat verbinding centraal. Verbinding tussen de parkonderdelen en het verbinden van mens met natuur.

Op het Schaffelaar Erf zijn gevestigd belevingscentrum Missie & Media, DOL FIJN kinderopvang, IVN Natuureducatie, dagbesteding Rozelaar, dagebesteding Norschoten, Kinderboerderij Schaffelaar en vergaderlocaties Zolder Erfzicht en Kamer Kasteelzicht.