Vervoer en extra diensten

Bij de Rozelaar krijg je de zorg en ondersteuning die jij nodig hebt. De basiszorg wordt betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Maar misschien heb je wel meer nodig dan alleen de basiszorg. Zoals: zwemmen, je kleding laten wassen, een familiebezoek, een dagje uit of begeleiding naar een club, vereniging of activiteit. Wij regelen dat graag voor je. Wel moet je soms betalen voor deze extra diensten. En ga je naar de dagbesteding? Dan verzorgen wij het vervoer.

Documenten

Aanvullende diensten

Bekijk onze Aanvullende diensten 2024

 

client afbeelding Cliënt Advies Punt

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons Cliënt Advies Punt.

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Vervoer van en naar de dagbesteding

Heb je vervoer nodig van huis naar de dagbesteding? En van de dagbesteding weer naar huis? Daar kun je naartoe met een bus van de Rozelaar. We hebben 8 bussen en 19 vaste chauffeurs, oproepkrachten en vrijwilligers. De plannig en uitvoering verzorgen we zelf met eigen, vaste chauffeurs. Dat past bij onze werkwijze: kleinschalig en betrokken. Zijn er speciale wensen? Of heb je vragen over het vervoer? Dan horen we dat graag!

Extra diensten

Welke ondersteuning jij krijgt? Dat hangt af van jouw zorgzwaarte-indicatie (ZZP). Maar misschien heb je wel meer ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld een gezellig uitje naar de dierentuin. Of kleding laten wassen. We betalen die extra ondersteuning graag voor je. Want dat hoort bij een fijn leven. We noemen dit: extra diensten.

Welke ondersteuning jij kunt krijgen? Dat hangt af van jouw ZZP-indicatie. Je hoeft hiervoor niets te betalen aan de Rozelaar. Wél moet je een verplichte eigen bijdrage betalen via het CAK. De hoogte van deze bijdrage hangt af van jouw persoonlijke financiële situatie.

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

Gezond bewegen

Wij vinden gezond leven belangrijk. Gezond bewegen hoort ook bij gezond leven. Het is belangrijk dat je plezier hebt in bewegen. Daar willen wij je bij helpen.

Wij bieden verschillende beweegactiviteiten aan, op vaste momenten in de week. Zo krijgt bewegen een vaste plek in je agenda. Samen bewegen is leuk, daarom bieden wij ook activiteiten aan waarbij je met meerdere cliënten kunt bewegen. Gezellig toch?!

Sporten is onderdeel van onze vrijetijds- en dagbesteding. Sinds 1 september 2020 werkt er bij de Rozelaar een bewegingsagoog. Wil je bepaalde dingen leren of heb je misschien even geen zin om te bewegen? De bewegingsagoog helpt je hierbij.

Wat bieden wij?

  • Dagelijkse of wekelijkse beweegmomenten in je dagprogramma. Zoals wandelen of fietsen. Op de hometrainer of op een duofiets. In een groep met andere cliënten of samen met een vrijwilliger.
  • Wekelijkse dans- en bewegingsgroep. De bewegingsagoog begeleidt deze groep.
  • Individuele sportactiviteiten zoals gewichttraining, traplopen, conditie-opbouw en evenwichtsoefeningen. De bewegingsagoog helpt en begeleidt je hierbij.
  • Huifdbedrijden en zwemmen voor de cliënten met een ernstig meervoudige beperking
  • Fysiofitness en individuele fysiotherapie
  • Jaarlijkse sportdag


Meer informatie?
Neem contact op met onze bewegingsagoog Elouise van Ginkel via e.vanginkel@rozelaar.nl of 0342-413334

 

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

Aanvullende diensten 2023

Linksboven is een overzicht van aanvullende diensten 2023 te vinden. Dit overzicht is gebaseerd op Wlz-kompas verblijf in een instelling) van het Zorginstituut Nederland.

Voor alle duidelijkheid: je hoeft deze diensten niet bij ons af te nemen. Als je er geen gebruik van wilt maken, dan betaal je er natuurlijk niet voor. Je moet deze begeleiding wel zelf betalen. Wil je hiervan gebruikmaken? Dan maken we daar afspraken over. Die afspraken zetten we op papier, zodat je precies weet wat je moet betalen.

Maak je geen gebruik van deze extra diensten, dan betaal je dus ook niets.