Ambulante coaching

Woon je zelfstandig? Of wil je graag zelfstandig gaan wonen? Dat is niet altijd makkelijk. Want je moet ineens heel veel zelf doen. Zoals stofzuigen, koken en je geldzaken regelen. En goed omgaan met je buren. Onze ambulante coach helpt je graag op weg. Je kunt steeds meer zelf.

Wil je ook ambulante coaching?

Woon je op jezelf in je eigen appartement? En wil je graag leren hoe je zelfstandiger wordt? Dan is ambulante coaching misschien iets voor jou. Wil je meer weten?

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Ambulante coaching in het kort

Ambulante coaching is bedoeld voor mensen met een lichte of een matige verstandelijke beperking. Je bent al heel zelfstandig, en dat is mooi. De coach helpt je om nóg zelfstandiger te worden. Of om zelfstandig te blijven. Wat wil jij graag leren? De coach hoort dat graag. Samen bekijken jullie welke ondersteuning jij graag wilt. We maken dan een persoonlijk plan. Daarin staat wat jij wilt leren. En waar de coach jou bij gaat helpen. En hoe vaak. De ambulante coaching stopt als jij vindt dat jij het verder zelf kunt. Of als de indicatie stopt.

Hoe werkt ambulante coaching?

De ambulant coach komt bij jou thuis op een tijdstip dat jullie samen hebben afgesproken. Hoe lang en hoe vaak in de week de ambulant coach bij jou komt is afhankelijk van de indicatie en van de hulpvraag die jij hebt. Dit stemmen jullie samen af. Als de coach komt, ga je vaak eerst even een kopje koffie of thee drinken en spreek je de week door. Daarna ga je aan de slag met dat waar jij ondersteuning bij nodig hebt en wat jij wilt leren. Eventueel overleggen we met de gedragsdeskundige van de Rozelaar.

Om ambulante coaching te kunnen krijgen vanuit de Rozelaar heb je en geldige indicatie nodig, zodat ze zorg vergoed wordt. Dit kan via een WLZ indicatie of via een indicatie vanuit de WMO. Financiering kan op zowel op basis van Zorg in Natura als PGB. De Rozelaar biedt zorg en begeleiding vanuit een protestants- christelijke identiteit.

Wat doet de coach allemaal?

De coach kan jou bij van alles ondersteunen en je veel dingen leren. Zoals je huis schoonmaken, boodschappen doen en koken. En ook: je geldzaken en administratie goed regelen en op orde houden, want dat is natuurlijk belangrijk. Vind je het moeilijk om je dag of week goed in te delen dan helpt de coach jou met structuur aanbrengen. Misschien liggen je hulpvragen op sociaal vlak ook daar kan de coach je bij ondersteunen. Wil je graag ergens met iemand naar toe, maar weet je niet hoe je dat moet vragen en/of organiseren? Ook dan helpt de coach jou graag. De coach heeft alle aandacht voor jou. Samen met de coach is het mogelijk zo zelfstandig mogelijk je leven te leven op een manier die bij jou past.

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

Klaver4

Wil je nieuwe mensen leren kennen? Kom dan naar Klaver4! Dat is een plek waar je gezellig anderen kunt ontmoeten, samen kookt en eet. Je doet ook samen leuke andere activiteiten. Klaver4 is bedoeld voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. We beginnen de avond met koffie en thee. Je kunt gezellig bijkletsen. Daarna ga je samen koken en eten. Na de maaltijd met elkaar opruimen en afwassen en is er tijd voor ontspanning. Zoals: spelletjes doen, chillen, wandelen, of iets creatiefs maken. Ideeën hiervoor komen vaak ook vanuit de deelnemers.

Lees meer over Klaver4

Locaties