Logeerzorg

Wil jij later zelfstandig begeleid wonen en daar alvast aan wennen? Zou het goed zijn om even weg van thuis te zijn, of hebben je huisgenoten rust nodig? Zoek een plek om te logeren! De Rozelaar biedt logeerzorg aan voor thuiswonende cliënten met een verstandelijke beperking. Je logeert in een fijne logeerkamer waar je je snel thuis voelt.

Locatieprofiel

Locatieprofiel logeren

CliëntAdviesPunt

Interesse? Voor vragen neem gerust contact op met het CliëntAdviesPunt

0342-413334 0342-413334 cap@rozelaar.nl

Wat bieden wij?

Je logeert bij onze Woonlocatie de Vlinder.

Op de Vlinder wonen mensen met een verstandelijke beperking. De meeste bewoners zijn tussen de 26 en 45 jaar, sommigen zijn ouder. De Vlinder staat in een mooie nieuwbouwwijk Veller in Barneveld. We hebben leuk en goed contact met de buurtgenoten.

Bewoners gaan overdag naar hun werk of dagbesteding. Er is altijd begeleiding aanwezig, maar het is belangrijk dat je je hulpvraag ook enige tijd kunt uitstellen als de begeleiding bij een andere bewoner is. s’Nachts is er een slaapwacht die je kunt bellen als dat nodig is.

De Vlinder heeft 23 appartementen, verdeeld over 4 verdiepingen. De logeerplek bevindt zich op de eerste verdieping. Je hebt een eigen zit-slaapkamer, kitchenette en een eigen badkamer inclusief toilet.

Voor de gezamenlijke activiteiten zoals koffie drinken en eten sluit je bij één van de huiskamers aan, die op een andere verdieping zijn. Je eet met een groep van 6 of 7 bewoners in de huiskamer mee, koken op je eigen kamer is niet mogelijk.

Activiteiten

Je voelt je snel thuis in de Vlinder. Iedereen kent elkaar en er is veel contact onderling. Bewoners gaan bij elkaar op bezoek, spelen een spelletje of gaan samen voor een boodschap naar het dorp.

Elke avond om 19.00 wandelen we een rondje. Als je zin hebt, dan loop je gezellig mee. In het weekend doen we gezellige activiteiten met elkaar bijvoorbeeld: naar het dorp, iets bakken, sjoelen of een film kijken.

Let op: als er doordeweeks gelogeerd wordt, is het belangrijk dat cliënt dagbesteding heeft en dat vervoer van en naar dagbesteding geregeld is.

Bijzonderheden

  • Het is op deze locatie is het niet mogelijk om hele intensieve verzorging of medische hulp te bieden. Beneden op de begane grond is er een MIVA badkamer waar gebruik van gemaakt kan worden, indien nodig. Er is geen tillift en douchebrancard aanwezig. De nadruk ligt op emotionele begeleiding en er wordt gewerkt aan het vergroten van je zelfstandigheid. Door samen bezig te zijn werken we aan je gevoel van eigenwaarde. Heb je hulp nodig bij ADL? Maak het bespreekbaar dan hoor je of wij dit kunnen bieden.

  • Voor het logeren bij de Rozelaar heb je een WLZ indicatie nodig, een VG3 t/m 6. Financiering gaat op basis van Zorg In Natura.

  • We bieden zorg vanuit onze christelijke identiteit. Bijbellezen, bidden en ondersteuning vanuit christelijke normen en waarden zijn belangrijk voor de bewoners.

  • Het gaat om een structurele logeerplek voor bijv. eens per 2 weken een nacht of een weekend in de maand. We bieden geen logeeropvang voor één of enkele weken tijdens (school)vakantie.

 

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)