Duurzaamheid

Als rentmeesters van deze aarde hebben we de opdracht gekregen om goed voor de schepping te zorgen en er zuinig op te zijn. De Rozelaar vindt duurzaamheid belangrijk.

Magazine thema duurzaamheid

 

Cliënt Advies Punt

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons Cliënt Advies Punt.

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Zonnepanelen woonlocatie

Op dit moment doen we onderzoek of zonnepanelen op onze woonlocatie de Rozenhof mogelijk is. Zonne-energie is duurzaam en draagt bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot. Met zonnepanelen op het dak wekken we onze eigen duurzame stroom op.

Woningstichting Barneveld

Wij huren gebouwen (een aantal woonlocaties) van Woningstichting Barneveld. De Woningstichting Barneveld vindt energiebesparende maatregelen aanbrengen in woningen belangrijk. In de keuzes die zij maken draagt duurzaamheid bij aan betaalbaarheid. Bij nieuwbouw gaan zij voor goede isolatie, duurzame installaties en voor goede voorlichting en begeleiding van bewoners. In de komende jaren voert de Woningstichting Barneveld diverse energiebesparende maatregelen uit. Ze investeren in het energiezuinig maken van bestaande woningen.  (bron: www.wstg-barneveld.nl)

Nieuwbouw

Op de Amersfoortsestraat wordt een nieuwe woonlocatie gebouwd die zal bestaan uit 27 appartementen. Deze woonlocatie wordt gasloos. Hiermee wordt de CO2-uitstoot gereduceerd tot nul. Ook wordt de woonlocatie op deze manier veiliger en gezonder.

Kinderboerderij Schaffelaar

Een ander mooi voorbeeld is onze Kinderboerderij Schaffelaar.

Zo gebruiken ze grondwater voor het besproeien van de dierenweide en het vullen van de eenden-zwembadjes. Daarnaast gebruiken ze uitsluitend biologisch afbreekbare handzeep en allesreiniger. Verder gaat alle mest van de dieren in de mestcontainer en wordt het groene tuinafval gecomposteerd. En als er op de groep appels gegeten worden, worden de schillen aan de varkens gegeven.

Door afval te scheiden worden er minder grondstoffen en energie verbruikt. Dit is vriendelijker voor het milieu.

 

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)
Contact

Heeft u een vraag over de Rozelaar?