Certificaat Undercover Nurse voor de Vlinder en Nijkerk

Kwaliteit van zorg, dat is toch het mooiste cadeau dat we onze cliënten kunnen geven? En dat is toch waar de begeleiders elk dag weer hun bed voor uitkomen?! Maar... wat is dat dan, kwaliteit van zorg?

client afbeelding Vragen over onze kwaliteit?

Neem contact op met onze beleidsmedewerkers

0342-413334 0342-413334 Mail naar onze beleidsmedewerker

Gaat dat alleen om hoe de cliënt de zorg ervaart? Of kun je het ook meten? Aan welke richtlijnen moet het eigenlijk voldoen? En doen we dat ook?

Extern auditbureau

In de afgelopen periode ontving de Rozelaar een extern auditbureau (https://careandquality.com/). De auditoren gingen op bezoek bij woonlocatie de Vlinder en bij Dagbesteding Nijkerk. Ze liepen mee met de begeleiders, stelden vragen over wat er gebeurt en waarom, ze bekeken het ECD en gingen in gesprek met de aanwezige collega's. Zo vormden ze zich een beeld van onze kwaliteit van zorg.

Certificaat Undercover Nurse

Twee weken later ontvingen de teams een rapport, waar in staat wat er goed gaat en waar verbeterpunten liggen. En.. beide teams ontvingen ook het certificaat van Undercover Nurse. Beide locaties hebben voldaan aan de kwaliteitseisen van het Undercover Nurse Keurmerk en zijn opgenomen in het Keurmerkregister van C&QI.

Het Undercover Nurse Keurmerk wordt afgegeven voor de periode van 1 jaar. Het keurmerk is beschermd en geregistreerd bij BBIE.

Het keurmerk laat zien dat een afdeling van de zorgorganisatie:

  • de klant centraal stelt;
  • voldoet aan de geldende wet- en regelgeving;
  • voldoet aan de branchespecifieke eisen;
  • getoetst is volgens de Undercover Nurse methodiek en deze positief heeft afgesloten;
  • continu de kwaliteit van zorg wil verbeteren.

 

Onlangs werden de certificaten uitgereikt door Philip Miedema (Raad van Bestuur) op de beide locaties.

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)