Deelnemer Renske exposeert in Japan

Op vrijdag 4 november werd de 'Exhibition Art Relation', met als thema 'Happy to be Born' geopend in de Japanse stad Osaka.

Communicatie

Neem contact op met onze communicatiemedewerker Jeannette

0342-413334 0342-413334 Mail naar Jeannette

Een initiatief van de Rotary aldaar en georganiseerd door Iruka, een dagbesteding voor mensen met een zeer ernstige beperking.

Iruka
Binnen de Rozelaar heeft Gert ten Hoven (manager bedrijfsvoering) al jaren contact met Seichi Ihara, de directeur en oprichter van Iruka. Iruka is een dagbesteding in Osaka voor EMB'ers (Ernstig Meervoudig Beperkt).

Seichi organiseert een kunst-expo op verzoek van de lokale Rotary in Osaka. Het thema is: Happy to be born, wat ook het credo is van Iruka.

Seichi heeft gevraagd om kunstwerken van Nederlandse kunstenaars met een beperking in te zenden voor deze expo. Eén van die kunstenaars is Renske, deelnemer op Dagbesteding Creatief. De andere Nederlandse kunstenaars zijn Emiel van der Wal en Michiel Coolen.

Opening
Tijdens de opening was er een live-verbinding tussen Nederland en Japan. Er was muziek van o.a. Watanabe Kaja en een deel van het Rozelaar-koor zong ook een lied.

De diverse Japanse en Nederlandse kunstenaars werden geïntroduceerd en wij konden een deel van de tentoonstelling zien.

Als afsluiting zongen we met z'n allen 'One Love', van Bob Marley. One love, one heart. Let's get together and feel all right

Kunst en muziek is een universele taal. Kunst en muziek is er voor iedereen, of je nu wel of geen beperking hebt.

Renske
Renske maakt toegepaste kunst. Haar ontwerpen worden gebruikt voor wenskaarten. Ze ontwikkelde haar stijl die nu heel geometrisch en herkenbaar is. Ze gebruikt cd-schijven, platen, driehoeken en houtblokken om een compositie te maken en viltstift om de ruimtes in te kleuren. Ze is heel precies welke kleur naast een andere staat. Kunst maken brengt haar gemoedsrust. Zeker als een van haar ontwerpen wordt geselecteerd om een wenskaart te maken die mensen zal opvrolijken.

Kijk vooral even op http://www.happy-born.net (vertaal de pagina even naar het Nederlands via Google Transate) om alle kunst te zien die op deze expositie geëxposeerd wordt.

Dit is de pagina van Renske: http://www.happy-born.net/prof05.html

Dit is de pagina van Emiel: http://www.happy-born.net/prof02.html

Dit is de pagina van Michiel: http://www.happy-born.net/prof04.html

IMG_4062.JPGIMG_4079.JPGIMG_4091.JPGIMG_4109.JPG
work01.jpgwork02.jpgwork03.jpg