Denka

Bedrijven die handmatig werk hebben, besteden dat graag uit aan de Rozelaar. Zo ook Denka International BV, dat onder meer producten maakt om insecten te bestrijden.

Ook toen de dagbesteding was gesloten, kon dit bedrijf gewoon rekenen op de hulp van de Rozelaar. “Dat was fantastisch.”

Willy Driessen is teamleider warehouse bij Denka. Hij vertelt: “Vijf jaar geleden benaderden we de Rozelaar met de vraag of ze ons konden helpen met productiematig werk dat we niet machinaal konden uitvoeren. Het ging om het vastklikken van het sproeikopje (met daaraan het rietje) aan het dopje van de spuitbus. Dit werk bleek heel geschikt voor de deelnemers van de groep Arbeid.”

Lage werkdruk

De deelnemers begonnen met kleine partijen, zodat er niet gelijk druk op zat voor hen. Gaandeweg werd de samenwerking uitgebreid. Dit eerste halfjaar monteerden de deelnemers al 230.000 doppen. Denka haalt ze met eigen vervoer op. Willy: “Soms ontvangt een klant zijn product graag eerder. Dan overleggen we met de begeleiders. Samen zorgen we ervoor dat de werkdruk laag blijft voor de deelnemers. Met het oog daarop houden we ook zelf voorraad. We hebben dus altijd een buffer.”

Het is een zorgvuldig werkje voor de deelnemers, vertelt Willy. “Het belangrijkste is dat ze het sproeikopje met rietje rustig aan de dop drukken, zodat het rietje mooi recht blijft. Anders passen de spuitbussen niet goed in de doos. Maar dat gaat heel goed, is mijn ervaring.”

In coronatijd

Toen de dagbesteding dicht was, ging de productie gewoon door. “De begeleiders bedachten –

heel slim – om het werk dan maar naar de deelnemers toe te brengen. We bleven daardoor dezelfde aantallen gemonteerde doppen ontvangen en konden gewoon doordraaien. Dat was geweldig, want onze piekdrukte ligt altijd vanaf begin februari tot juni.”

 

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)