Veluws Verfhuis

Koop je een blik verf bij Veluws Verfhuis in Voorthuizen, dan krijg je daarbij roerstokjes met eigen logo. Deze logo’s worden handmatig gestempeld door deelnemers van de groep Arbeid van de Rozelaar. Ze doen ook andere leuke klusjes voor dit bijzondere bedrijf.

Veluws Verfhuis is een verf- en glasspeciaalzaak dat professionele verf, schildermaterialen, gereedschappen, behang, glas, houten vloeren en vloercoating verkoopt. Het bedrijf heeft een eigen kwaliteitsverf: BLAUW. Herman van der Maarl richtte Veluws Verfhuis in 2018 op vanuit sociale betrokkenheid. “Het is onze sociale missie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te helpen. Na jaren te hebben gewerkt in schilders- en onderhoudsbranche kreeg ik zelf een fysieke beperking. Ik weet dus hoe het is om niet te kunnen meekomen. Met ons eigen BLAUW-verf kunnen we veel handwerk organiseren. Alle etiketten worden handmatig aangebracht en draagtassen worden met de hand gestempeld door medewerkers uit de sociale werkvoorziening van de gemeente Barneveld.”

Gevoel van verantwoordelijkheid

Ook de samenwerking met de Rozelaar past in dit plaatje. Herman: “De samenwerking kwam tot stand via een buurvrouw die werkt bij de Rozelaar. Wekelijks voorzien de deelnemers van de groep Arbeid zo’n 200 roerstokjes van een stempel met ons logo. We bedachten een handig hulpmiddel, waardoor je het stempel niet verkeerd kunt zetten. De cliënten mogen net zoveel verfstokken stempelen als ze willen. Ook schilderen ze kleursamplers en stellen ze kerstpakketten samen. Het is mooi om te zien dat de cliënten het zichtbaar leuk vinden om te doen. Het is echt hun werk en dat geeft hen een gevoel van verantwoordelijkheid. Door corona konden ze een tijdje niet naar de dagbesteding. Dat was geen probleem, want ze konden gewoon doorwerken op de woningen. Daar zijn deze klusjes ideaal voor.”

 

 

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)