Nieuws&Updates

Op deze pagina is het meest recente nieuws & updates te vinden.

In het nieuws

20220322 blije gezichten bij viering hoogste punt Irishof.jpg20220322 blije gezichten bij viering hoogste punt Irishof 2.jpg20191202 Nieuw wooncomplex voor de Rozelaar.jpg20191230 groen licht voor nieuwbouwplan.jpg20210111 Oude Leerlooierij klaar voor de sloop.jpg20210123 Oude leerlooierij verdwijnt langzaam maar zeker.jpg

4 juli 2022 - Nieuwe woonlocatie de Rozelaar aan Irishof klaar

De Rozelaar kan starten met de inrichting van hun nieuwe woonlocatie aan de Irishof in Barneveld. Philip Miedema, Raad van Bestuur van de Rozelaar, ontving vandaag de sleutels van het appartementencomplex uit handen van Marieta Peek-Marlet, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld. In september 2022 nemen de bewoners hun intrek in dit nieuwe gebouw in het centrum van Barneveld.

Samen met aannemer Van Wijnen bouwde Woningstichting Barneveld aan de Irishof een gebouw met 27 appartementen voor begeleid wonen. Zij verhuurt dit aan de Rozelaar. De toekomstige bewoners zijn mensen in verschillende leeftijdscategorieën met een verstandelijke beperking. Het nieuwe woongebouw is vervanging voor een andere locatie van de Rozelaar (het Gasthuis). Tegelijkertijd is het een uitbreiding van het aantal plekken.

Marieta Peek-Marlet is trots op het resultaat. “Het braakliggende terrein in het centrum van Barneveld was jarenlang een doorn in het oog van velen. Dankzij de inspanningen van gemeente Barneveld, provincie Gelderland, de Rozelaar, Van Wijnen en Woningstichting Barneveld, is deze plek omgetoverd tot een prachtige woonlocatie middenin de samenleving voor cliënten van de Rozelaar. Door deze effectieve samenwerking konden wij invulling geven aan onze maatschappelijke rol, namelijk: veilig, comfortabel en duurzaam wonen bieden aan een bijzondere doelgroep met woningen die voorzien in een vraag van vandaag én anticiperen op een vraag in de toekomst. We wensen medewerkers en cliënten van de Rozelaar veel succes bij de verdere inrichting van het gebouw en de verhuizing.”

Philip Miedema is dankbaar. “Een langgekoesterde wens tot uitbreiding is vandaag gerealiseerd. We hebben een grote wachtlijst voor wonen en wilden graag de huidige woonlocatie het Gasthuis vervangen. De wachtlijst is hier niet mee opgelost, maar vandaag wordt een hele mooie stap gezet. Dat komt omdat diverse partijen maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben genomen, waar we hen erg dankbaar voor zijn. Het is een prachtige woonlocatie geworden. De woonlocatie staat op een prachtige plek die past bij onze visie om bewoners een plek midden in de samenleving te geven.”

De komende maanden richt de Rozelaar, samen met de toekomstige bewoners, de ruimtes verder in. De bewoners van de huidige woonlocatie het Gasthuis kunnen dan begin september verhuizen naar hun nieuwe appartement aan de Irishof. Daarna nemen de nieuwe bewoners hun intrek.

Volwaardige woonplek in het centrum

Het appartementengebouw is een ontwerp van Boxxis Architecten. Het heeft drie lagen met – per laag – negen appartementen en een gemeenschappelijke woonkamer met keuken. Elk appartement is ongeveer 45 m2 groot en heeft een woonkamer, een slaapkamer, een badkamer met wc en een keuken. De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en volledig aangepast. Met deze nieuwbouw krijgen de bewoners een heerlijke woonplek in het hart van Barneveld.

Steengoed Benutten

Op de locatie van het nieuwe appartementengebouw stond voorheen een leerlooierij. Met de ontwikkeling van het nieuwbouwproject verdween een verpauperd stukje in het centrum van Barneveld. Deze ontwikkeling was mede mogelijk dankzij een subsidie ‘Steengoed Benutten’ van € 500.000 die gemeente Barneveld ontving van provincie Gelderland. De subsidie is bedoeld om (dreigende) leegstand op beeldbepalende locaties in stad en dorp aan te pakken.

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

18 maart 2022

Bewoners vieren hoogste punt nieuwbouw woonlocatie aan de Irishof

Een feestelijke dag op de bouwplaats van de nieuw te bouwen woonlocatie aan de Irishof. Bewoners en betrokkenen kwamen bij elkaar om het bereiken van het hoogste punt samen te vieren. Het hoogste punt werd eigenlijk eind januari al bereikt, maar vanwege de toen geldende corona-maatregelen kon het niet écht gevierd worden. Dat kon nu wel!

Aan de Irishof in Barneveld bouwt Woningstichting Barneveld samen met Van Wijnen 27 nieuwe appartementen voor (cliënten van) de Rozelaar.

Drie toekomstige bewoners bevestigden de vlaggen van de Woningstichting Barneveld, Van Wijnen en de Rozelaar. In juni staat de oplevering gepland. Na het inrichten en verhuizen is de verwachting dat de bewoners in september hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woning.

Philip Miedema, Raad van Bestuur van de Rozelaar richtte zicht tot de aanwezige bewoners en betrokkenen: “We zijn dankbaar dat we hier staan en dat we het bereiken van het hoogste punt met elkaar kunnen vieren. Ik kijk er naar uit, dat jullie hier straks op deze prachtige plek kunnen wonen!”

Er was ruimte voor bewoners om vragen te stellen aan de Woningstichting en/of de aannemer. Wanneer mogen we binnen kijken? Hoe komt de tuin eruit te zien? Wanneer krijgen we de sleutel?

 

IMG_1658.jpgIMG_1683.jpgIMG_1697.jpg

11 november 2021

Statiegeld voor de Rozelaar dankzij Willem van Oranjeschool

De Albert Heijn in Barneveld geeft basisscholen de gelegenheid om een maand lang emballagegeld (als de klant op de giftknop drukt) in te zamelen. De Willem van Oranjeschool koos voor de Rozelaar als goed doel.

In oktober is er maar liefst € 326,35 opgehaald. Wat een fantastisch bedrag! Dit geld wordt gebruikt voor de nieuwbouw van de woonlocatie aan de Irishof.

Willem van Oranjeschool, bedankt!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 juni 2021

Bouw toekomstig thuis nieuwe bewoners De Rozelaar van start

Op woensdag 23 juni markeerden de Rozelaar en Woningstichting Barneveld de start van de nieuwbouw aan de Amersfoortsestraat in Barneveld. Hier komen 27 nieuwe appartementen voor (cliënten van) de Rozelaar. Twee toekomstige bewoners onthulden het bouwbord. De verwachting is dat zij na de oplevering in juni volgend jaar, hun nieuwe woning kunnen betrekken.

Philip Miedema, Raad van Bestuur van de Rozelaar richtte zich tot de aanwezige bewoners: ‘Dan is het nu echt zover. Ik ben zo blij voor jullie, alle toekomstige bewoners. Dit wordt jullie plek. Na een lange aanloop gaan we nu echt bouwen aan jullie nieuwe woonplek. Jullie nieuwe huis gaat er nu echt komen. Ik ben heel blij dat we dat in goede samenwerking voor elkaar hebben gekregen. Ik kijk er naar uit, dat jullie hier straks op deze prachtige plek kunnen wonen!’

John van Maastricht, plaatsvervangend directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld sloot daarop aan: ‘We willen huurders en woningzoekenden een veilig en prettig thuis bieden, daar gaan en staan we voor. En dat doen we dit keer in de vorm van de bouw van een eigen woonplek voor jullie,  27 bewoners van de Rozelaar. En opnieuw in goede samenwerking met de Rozelaar. Wat start met een idee, groeit vanuit die samenwerking uit tot een concreet plan en nu dan de start bouw van jullie thuis. Daar ben ik trots op. Samen gaan we voor prettig wonen nu en in de toekomst!’

De woningstichting feliciteerde de toekomstige bewoners met hun aanstaande nieuwe thuis en gaf de bewoners een plantje cadeau als symbool voor de bouw van hun nieuwe woonplek.

Over het gebouw

Aan de Amersfoortsestraat 14-16 in Barneveld bouwt Woningstichting Barneveld samen met Van Wijnen 27 nieuwe appartementen begeleid wonen. Zij verhuurt dit straks aan de Rozelaar. Het appartementengebouw is drielaags en heeft per woonlaag negen tweekamerappartementen en een gemeenschappelijke huiskamer. Het nieuwe adres wordt straks Irishof 1 tot en met 53.

De toekomstige bewoners zijn mensen in verschillende leeftijdscategorieën met een verstandelijke beperking en een WLZ-indicatie 3 t/m 6.

De nieuwbouw is vervanging voor het Gasthuis, een andere woonlocatie van de Rozelaar. En daarnaast is het een uitbreiding van het aantal plekken. Met deze nieuwbouw krijgen de bewoners een prachtige plek in het centrum van Barneveld.

image0.jpegStartbouwmoment_Amersfoortsestraat_attentie.jpg

Update januari 2021

Bron: www.woningstichting-barneveld.nl

Vink is in opdracht van Woningstichting Barneveld begonnen met de sloop van de huidige bebouwing aan de Amersfoortsestraat 14-16 in Barneveld. Woningstichting Barneveld gaat op deze plek 27 nieuwe begeleid wonen appartementen voor cliënten van de Rozelaar bouwen. De bouw van het appartementengebouw start vanaf het tweede kwartaal 2021 en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd.

Eind december ondertekenden Woningstichting Barneveld en de Rozelaar de huurovereenkomst van de nieuwe woonlocatie.

Ronald Camstra, directeur-bestuurder van de woningstichting: ‘Ik ben trots dat wij samen met de Rozelaar op deze centrumlocatie investeren in woningen voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij maken begeleid wonen voor hen bereikbaar. Iets wat niet vanzelfsprekend is in deze tijd en voor deze doelgroep. Bovendien ben ik vooral verheugd dat de sloop is gestart en onze plannen, na een lange periode van voorbereiding, nu ook daadwerkelijk zichtbaar worden op de locatie zelf. Deze staat al enige tijd klaar om aangepakt te worden.’

Philip Miedema, Raad van Bestuur van de Rozelaar is echt heel blij dat de nieuwbouwplannen nu gerealiseerd worden. ‘Het project heeft een lange aanloop gehad maar de woningstichting, gemeente en provincie hebben hun uiterste best gedaan om dit met ons te realiseren. De nieuwbouw is vervanging voor onze woonlocatie van het Gasthuis en daarnaast een uitbreiding van het aantal plekken. Met deze nieuwbouw krijgen deze bewoners een prachtige plek in het centrum van Barneveld. Samen met de uitbreiding van de Rozenhof in Voorthuizen hebben wij zo het grootste deel van onze wachtlijst opgelost.’

Het appartementengebouw aan de Amersfoortsestraat 14-16 is drielaags en heeft per woonlaag negen tweekamerappartementen en een gemeenschappelijke huiskamer. De bewoners zijn straks mensen in verschillende leeftijdscategorieën met een verstandelijke beperking en een WLZ-indicatie 3 t/m 6.

 

Update december 2020

Op maandag 4 januari wordt gestart met het slopen van de bestaande schuur op locatie. Daarna start de bouw. We verwachten dat de locatie in het 2e kwartaal van 2022 opgeleverd zal worden. 

Via een timelapse bouwcamera kunnen we de bouw volgen. Op deze pagina zullen we met regelmaat een foto plaatsen en een update geven.