Rozelaar neemt woonlocatie de Voorde (Nijkerk) over

Stichting de Rozelaar heeft op woensdag 6 juli een overeenkomst tot overname getekend van woonlocatie de Voorde in Nijkerk. Hier wonen 11 bewoners met een verstandelijke beperking.

Afdeling communicatie

Wilt u meer informatie? Neem contact op met onze afdeling communicatie.

0342-413334 0342-413334 Stuur een mail

Reden overname

Deze overname past binnen de strategie van de Rozelaar om te groeien en om een woonlocatie te starten in Nijkerk. Op dit moment koopt Stichting de Voorde zorg voor de bewoners in bij ’s Heeren Loo.

Stichting de Voorde

Stichting de Voorde is in 2005 opgericht door leden van de Hervormde Gemeente in Nijkerk om voor hun kinderen een veilig thuis te creëren die haar grondslag vindt in het Woord van God. 

De contractduur met ’s Heeren Loo loopt ten einde en de stichting is op zoek gegaan naar een partij die de zorgverlening kan overnemen met een vergelijkbare identiteitsgrondslag als Stichting de Voorde. De gesprekken verliepen zo goed dat de Rozelaar alle activiteiten van de stichting overneemt. Het huidige bestuur gaat verder als steunstichting.

Het streven is dat de overdracht uiterlijk 1 november 2022 plaats zal vinden. De komende tijd worden alle plannen verder uitgewerkt.

Toekomst

Op dit moment biedt de Rozelaar al dagbesteding in Nijkerk (in woonzorgcentrum de Pol) aan mensen met een verstandelijke beperking. De Rozelaar streeft er naar, gezien de wachtlijst voor wonen, om op termijn een vervangende nieuwe woonlocatie te bouwen in Nijkerk.

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)
Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)