Rozelaar viert opening Woonlocatie aan de Irishof

Op donderdag 20 oktober was het feest. Bewoners, begeleiders, ouders/verwanten, vrijwilligers en externe relaties vierden de opening van de nieuwe woonlocatie aan de Irishof.

Communicatie

Neem contact op met onze communicatiemedewerker Jeannette

0342-413334 0342-413334 Mail naar Jeannette

Samen met aannemer Van Wijnen bouwde Woningstichting Barneveld aan de Irishof een gebouw met 27 appartementen voor cliënten van de Rozelaar. In september en oktober namen de bewoners hun intrek in dit nieuwe gebouw midden in het centrum van Barneveld.

Feest
Na jaren van voorbereiding, plannen maken, bouwen, klussen en verhuizen was het in september zo ver. Alle 27 bewoners namen hun intrek in de nieuwe woonlocatie. Dit willen we markeren door een feestelijk moment te vieren met bewoners, ouders, verwanten, team, betrokkenen en relaties. Een moment waarop we trots onze nieuwe woonlocatie kunnen laten zien.

Het feest vond plaats op Langstraat 15, in het pand waarin de Rozelaar volgend jaar Bakkerij Taart&Zoet en Lunchroom de Rozerie vestigt. Deze locatie is op een steenworp afstand van de nieuwe woonlocatie.

Dankbaar
Philip Miedema, directeur-bestuurder van de Rozelaar, is dankbaar. “Een langgekoesterde wens tot uitbreiding is gerealiseerd. We hebben een grote wachtlijst voor wonen en wilden graag de huidige woonlocatie het Gasthuis vervangen. De wachtlijst is hier niet mee opgelost, maar er is een hele mooie stap gezet. Dat komt omdat diverse partijen maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben genomen, waar we hen erg dankbaar voor zijn. Het is een prachtige woonlocatie geworden. De woonlocatie staat op een prachtige plek die past bij onze visie om bewoners een plek midden in de samenleving te geven.”

Marieta Peek, directeur-bestuurder van de Woningstichting Barneveld, is trots op het resultaat. “Door een effectieve samenwerking konden wij invulling geven aan onze maatschappelijke rol, namelijk: veilig, comfortabel en duurzaam wonen bieden aan een bijzondere doelgroep met woningen die voorzien in een vraag van vandaag én anticiperen op een vraag in de toekomst.”

Woningstichting Barneveld overhandigde een cheque waarmee muurtekenen op iedere verdieping kunnen worden gerealiseerd.

Hanno van der Mark overhandigde namens de Vriendenstichting een cheque van € 30.000 voor de nieuwe woonlocatie. Jan van Beek overhandigde namens SDVB (voetbalclub) een cheque van € 1.200 voor de nieuwe woonlocatie.

We maakten kennis met bewoner Trijnie Kwant en begeleider Maarten. Ze gaven een kijkje in het ‘toeleven naar de verhuizing’. Daarna werden er met elkaar 2 liederen gezongen om God te danken voor alles wat Hij ons gegeven heeft.

Na dit alles was het tijd voor confetti. Met elkaar werd afgeteld en daarna knalde de confetti door de ruimte. Daarmee was de woonlocatie officieel geopend. Voor belangstellenden was er daarna ruimte om een rondleiding door de nieuwe woonlocatie te krijgen, waar goed gebruik van werd gemaakt. 

Volwaardige woonplek in het centrum
Het appartementengebouw is een ontwerp van Boxxis Architecten. Het heeft drie lagen met – per laag – negen appartementen en een gemeenschappelijke woonkamer met keuken. Elk appartement is ongeveer 45 m2 groot en heeft een woonkamer, een slaapkamer, een badkamer met wc en een keuken. De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en volledig aangepast. Met deze nieuwbouw hebben de bewoners een heerlijke woonplek in het hart van Barneveld.

Steengoed Benutten
Op de locatie van het nieuwe appartementengebouw stond voorheen een leerlooierij. Met de ontwikkeling van het nieuwbouwproject verdween een verpauperd stukje in het centrum van Barneveld. Deze ontwikkeling was mede mogelijk dankzij een subsidie ‘Steengoed Benutten’ van € 500.000 die gemeente Barneveld ontving van provincie Gelderland. De subsidie is bedoeld om (dreigende) leegstand op beeldbepalende locaties in stad en dorp aan te pakken.

IMG_4025.JPGIMG_4031.JPGIMG_3883.JPGIMG_3895.JPGIMG_3936.JPGIMG_3933.JPGIMG_3943.JPGIMG_4004.JPGIMG_4051.JPG