Bewegingsagogie

Preventief is er bewegingsagogie op de Rozelaar. Bij de bewegingsagogie kun je sporten om fitter te worden, je lekker in je vel te voelen en voldoende beweging te krijgen.

Elouise van Ginkel

Heb je vragen voor onze bewegingsagoog? Neem dan contact op met Elouise.

0342-413334 0342-413334 Mail naar Elouise

Iedere cliënt kan bij ons bewegen

Bij de Rozelaar vinden we een gezond leven en bewegen belangrijk. Mensen met een verstandelijke beperking doen dat meestal niet uit zichzelf. Ze hebben een zetje nodig. Sinds september 2020 werkt daarom Elouise van Ginkel bij ons als bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut. Drie dagen per week zijn er nu sport- en bewegingsactiviteiten voor iedereen. Daarmee maken we een professionaliseringsslag op het gebied van behandeling, waar sport&bewegen onder valt. “Cliënten vinden het heel leuk!”

Gezond bewegen houd je alleen vol als het leuk is om te doen. De Rozelaar wil daarom graag dat iedereen lekker kan bewegen en sporten, zowel de bewoners als de deelnemers bij de dagbesteding. Dat bieden we op individueel niveau aan, zoals wandelen, fietsen op de hometrainer of samen eropuit op de duofiets. Maar we bewegen ook samen.

Fitness, sport en spel

“Drie ochtenden per week is er een groep voor mobielere cliënten”, vertelt Elouise. “Ze doen niet alleen meer fitness, maar ook sport en spel, zodat ze ook op andere manieren bewegen. Denk aan dagelijkse handelingen zoals traplopen, iets oppakken van de grond en balanceren. Ook doen we balspellen, soms met een competitief element. Bijvoorbeeld dat cliënten tegen elkaar spelen of juist moeten samenwerken. Dansen is ook een activiteit die cliënten graag doen.” Voor sport en spel schafte Elouise nieuwe materialen aan en op de woonlocaties staan nieuwe hometrainers.

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

Praktisch

Bewegingsagogie is er voor alle deelnemers en bewoners van de Rozelaar.

Wanneer
Maandag, dinsdag en vrijdag tussen 9.00-12.00 uur

1x of 2x per week - 1 uur sporten

Waar
Sportzaal aan de Rozenstraat 9 in Barneveld