Fysiotherapie

Heb je moeite met bewegen? Pijn bij het lopen? Of problemen met je gewrichten? Bij de Rozelaar kun je terecht bij een fysiotherapeut.

client afbeelding Aanmelden voor fysiotherapie

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor fysiotherapie? Neem dan contact op met ons

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Wij werken samen met Fysio Barneveld

We werken hiervoor samen met Fysio Barneveld. Een aantal dagen in de week zijn de fysiotherapeuten bij de Rozelaar om je te behandelen. Zij hebben veel ervaring in het behandelen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking.

Onderzoek, advies en behandeling

Ga je voor het eerst naar de fysiotherapeut? Dan krijg je eerst een onderzoek. Hoe beweeg jij je? Hoe soepel zijn de spieren? Heb je pijn bij het bewegen? Daarna bespreekt de fysiotherapeut met jou wat er moet gebeuren. Dat advies komt te staan in het behandelplan. In dit plan staat wat er aan de hand is, welke behandeling jij krijgt en wat het doel is van die behandeling. 

De behandeling

Het kan zijn dat je een hulpmiddel krijgt. Zoals een aangepaste rolstoel of een loophulpmiddel. Maar het kan ook zijn dat de fysiotherapeut je gaat behandelen. Bijvoorbeeld:

  • Goed leren bewegen
  • Meer bewegen om fitter te worden
  • Looptrainingen (met of zonder hulpmiddelen)
  • Leren hoe je goed zit in een aangepaste rolstoel
  • Het behandelen van rugklachten en blessures
  • Leren hoe je gespannen spieren kunt ontspannen
  • Leren omgaan met prikkels
Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

Behandeling in een bekende omgeving

De fysiotherapeut komt naar de Rozelaar toe. Dat is fijn, want je wordt dus behandeld in een bekende omgeving. We hebben goede faciliteiten om te oefenen en te fitnessen. Als het nodig is, heeft de fysiotherapeut contact met jouw begeleider.

Fysiotherapie bij de Rozelaar wordt altijd gegeven op medische indicatie. Zowel voor chronische- als incidentele klachten.

Contact

Heeft u een vraag over de Rozelaar?