Logopedie

Onze logopedist behandeld cliënten die te maken hebben met een slik- en/of eetstoornis en afasie of gehoor- en spreekvaardigheidsproblemen.

Cliënt Advies Punt

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons Cliënt Advies Punt.

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Logopedist

Onze logopedist stelt het logopedisch behandelplan op en voert dit uit. Dit behandelplan maakt onderdeel uit van het ondersteuningsplan van de cliënt.

Het kan hier gaan om cliënten die te maken heeft met een slik- en/of eetstoornis en afasie of gehoor- en spreekvaardigheidsproblemen.

Onderzoek, advies en behandeling

Diagnostiek

Onze logopedist onderzoekt en observeert cliënten op basis van verwijzing van de arts, sturend behandelaar of gedragsdeskundige, interpreteerd cliëntgegevens en stelt de logopedische diagnose.

Daarna stelt de logopedist een logopedisch behandelplan op en bespreekt dit met cliënt, het cliëntsysteem, het multidisciplinaire team en eventueel andere betrokkenen.

Behandeling

Onze logopedist past diverse oefeneningen en therapievarianten toe. Het doel is om klachten te verminderen of op te heffen en de communicatieve, auditieve en consumptieve mogelijkheden van de cliënt en zijn omgeving te optimaliseren en te onderhouden.