Dagbesteding de Rozenstraat in Barneveld

Op dagbesteding de Rozenstraat in Barneveld kun je van alles doen. Er is dagbesteding voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen, mensen met een lichte verstandelijke beperking en mensen met een matige verstandelijke beperking. Samen bekijken we wat voor werk je graag doet. En wat er bij je past. Je komt dan in Team A of Team B. Sommige deelnemers doen meerdere activiteiten. Heel afwisselend dus.

Contact gegevens

Rozenstraat 9
3772 JH Barneveld
Dagbesteding Rozenstraat
client afbeelding Cliënt Advies Punt

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons Cliënt Advies Punt.

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Team A

Achter de klapdeuren van Team A vind je vier groepen: Trosroos, Rozenbottel, Duinroos en Lavendel. Wat je hier allemaal kunt doen? Best veel:

Trosroos

Trosroos is bedoeld voor mensen met uiteenlopende niveaus. Sommige deelnemers hebben een redelijk hoog niveau. Ze begrijpen taal en genieten van grapjes die worden gemaakt. Vanwege hun lichamelijke beperking hebben ze meer zorg nodig bij de dagelijkse handelingen. Je doet hier licht arbeidsmatig werk, zoals producten sorteren, inpakken en bestickeren. Of belevingsgerichte activiteiten zoals koken, zwemmen, paardrijden, wandelen en snoezelen.

Rozenbottel

De groep Rozenbottel is bedoeld voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). De deelnemers nemen deel aan belevingsgerichte activiteiten zoals muziek luisteren, wandelen, snoezelen en zwemmen. Daarin wordt veel aandacht besteed aan het stimuleren van alle zintuigen binnen de mogelijkheden die elke deelnemer individueel aan kan. Veiligheid, structuur en goede verzorging geven de deelnemer vertrouwen om zich in optimaal welbevinden te kunnen geven in activiteiten waardoor hun wereld wordt vergroot. Er is veel aandacht voor rust en ontspanning. De meeste deelnemers spreken niet en begrijpen vaak weinig van gesproken taal. Ze zijn wél sfeergevoelig. Als de begeleiders onderling lol hebben, genieten zij mee. 

Duinroos

De deelnemers van Duinroos doen belevingsgerichte activiteiten zoals wandelen, snoezelen en zwemmen. Sommige deelnemers hebben ernstige meervoudige beperkingen (EMB) en zijn rolstoelgebonden, andere niet.

Lavendel

De ene keer heb je behoefte aan beleving, de andere keer doe je graag arbeidsmatig werk. Dat kan op de groep Lavendel. Je doet hier van alles: van soep kopen tot wandelen. En van creatieve activiteiten tot sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Je kunt ook naar de vitaalgroep: muziek en bewegen onder begeleiding van de muziektherapeut. Er is sprake van zorg op maat, een individueel begeleidingsplan waarbij rekening gehouden wordt met de individuele behoefte van de cliënt, met respect voor zijn of haar eigenheid. Er wordt een evenwicht gezocht tussen de behoefte aan rust en het in stand houden van vaardigheden en beweging. 

Lavendel 1.jpg

Team B

Dit team bestaat uit Taart&Zoet, Arbeid, Civiel en Creatief. Je kun hier allerlei zinvol werk doen:

Taart&Zoet

Bij Taart&Zoet bak je heerlijke zoete lekkernijen. De producten worden verkocht aan bedrijven en particulieren. Lees meer over Taart&Zoet

Arbeid

Op de groep Arbeid werken we aan jouw zelfstandigheid en eigenwaarde. Je doet hier arbeidsmatig werk zoals producten sorteren, inpakken en bestickeren. Of administratief werk zoals cadeaubonnen maken voor Lunchroom de Rozerie, productkaartjes maken en kopiëren/printen.

Civiel

Op de groep Civiel doe je taken zoals koffie en thee zetten, schoonmaakwerk en de was. Je leert steeds weer iets nieuws. Iedereen werkt aan zijn eigen doelen.

Creatief

Op de groep Creatief maak je allerlei leuke producten. Zoals kaarten, slingers van stof, tekstborden, armbandjes, sfeerlichten en sleutelhangers. Deze producten worden ook echt verkocht. Op Creatief leer je steeds meer. En je werkt zo zelfstandig mogelijk.

Creatief 1.jpgcreatief 2.jpg