Dagbesteding Rozenstraat

Op dagbesteding de Rozenstraat in Barneveld kun je van alles doen. Er is dagbesteding voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen, mensen met een lichte verstandelijke beperking en mensen met een matige verstandelijke beperking. Samen bekijken we wat voor werk je graag doet. En wat er bij je past. Sommige deelnemers doen meerdere activiteiten. Heel afwisselend dus.

Contact gegevens

Rozenstraat 9
3772 JH Barneveld
Dagbesteding Rozenstraat
client afbeelding Cliënt Advies Punt

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons Cliënt Advies Punt.

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Er zijn diverse dagbestedingsgroepen aan de Rozenstraat in Barneveld.

Trosroos

Trosroos biedt ruimte aan deelnemers met uiteen lopende niveaus. Er is beperkt ruimte voor zorgintensieve cliënten. Dit om de zorg voor alle cliënten te kunnen waarborgen en de veiligheid te kunnen geven die nodig is. Onze deelnemers zijn gebaat bij duidelijkheid, afwisseling in actie en rust, en hebben een zekere mate van structuur nodig in hun individuele dag programma. Zodat ze daarnaast mee kunnen genieten van groepsactiviteiten. Werken in eigen tempo staat voorop, er zit geen druk op de activiteiten. We werken ontwikkelingsgericht en zoveel mogelijk zelfstandig (of met een  geringe aanpassing)

We doen eenvoudig arbeidsmatig werk, variërend van inpakwerk tot het sorteren van doppen die weer hergebruikt gaan worden. Ook papier versnipperen hoort bij onze taken. Er is ruimte voor pastorale activiteiten, beweging en muziek. We worden daarbij ondersteunt door een bewegingsagoog en muziektherapeut. We proberen ook wekelijks naar buiten te gaan en te wandelen.

We koken soep voor cliënten en voor personeel. Ook schillen we aardappels voor onze woonlocaties. We zijn dienstbaar voor andere groepen door glas, plastic of papier op te halen en op te ruimen. Deelnemers zijn zichtbaar, voelen zich gezien en gewaardeerd in wat ze doen.

Rozenbottel

De groep Rozenbottel is een groep voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Veiligheid, structuur, goede verzorging en individuele aandacht geven de deelnemer vertrouwen om zich in optimaal  welbevinden te kunnen geven in activiteiten. We zoeken altijd naar een goede balans tussen rust en activiteiten.

De meeste deelnemers uiten zich niet verbaal, maar laten door hun lichaamstaalzien hoe zij zich voelen. Ze begrijpen vaak weinig van gesproken taal maar genieten van een goede, positieve sfeer op de groep. Naast dat we activiteiten aanbieden, ondersteunen wij de deelnemers bij de ADL momenten.

De deelnemers nemen deel aan groepsactiviteiten zoals muziektherapie en bewegingstherapie. Een aantal activiteiten vinden buiten de groep plaats zoals wandelen, zwemmen en paardrijden bij de Manege zonder  Drempels in Bennenkom.

Vanuit de LACCS methode bieden we ook activiteiten aan die gericht zijn op contact en stimulerende tijdsbesteding. Dit uit zich door bijvoorbeeld samen met een deelnemer de afwas te doen of een handmassage te geven.

Bij de activiteiten die we aanbieden wordt veel aandacht besteed aan het stimuleren van alle zintuigen binnen de mogelijkheden die elke deelnemer individueel aan kan (zoals: ruiken, proeven, zien, horen en voelen).

Duinroos

Duinroos zit in het hoofdgebouw van de Rozelaar aan de Rozenstraat. Duinroos is een groep waarin 12 cliënten dagbesteding volgen. De leeftijd varieert tussen de 20 en 60 jaar. Cliënten op Duinroos hebben allemaal in meer of mindere mate nabijheid nodig en genieten van belevingsgerichte activiteiten.

Bij ons is structuur, veiligheid, rust en continuïteit erg belangrijk. Op de groep is er veel aandacht voor gedrag. Er wordt de hele dag intensieve begeleiding geboden in combinatie met een wat lager ontwikkelingsniveau.

Op Duinroos bieden wij activiteiten aan die aansluiten bij de behoefte van de cliënt. Arbeidsmatig, educatief, een groepsactiviteit of een heerlijke ontspanningsactiviteit, het dagprogramma wordt in grote lijnen op de cliënt afgestemd. Op Duinroos gaan we graag naar buiten om te wandelen of te fietsen. Daarnaast gaan wij zwemmen en sporten wij in de gymzaal onder leiding van een bewegingsagoog. Verder koken en knutselen  we graag en spelen wij een spelletje of maken een puzzel.

Lavendel

De ene keer heb je behoefte aan beleving, de andere keer doe je graag arbeidsmatig werk. Dat kan op de groep Lavendel. Je doet hier van alles: van soep maken tot wandelen. En van activiteiten zoals muziektherapie tot bewegen met de bewegingsagoog.

Op groep Lavendel is ruimte voor de ouder wordende deelnemer. Er is sprake van zorg op maat, een individueel begeleidingsplan waarbij rekening gehouden wordt met de individuele behoefte van de cliënt, met respect voor zijn of haar eigenheid. Er wordt een evenwicht gezocht tussen de behoefte aan rust en het in stand houden van vaardigheden en beweging.

Het uitgangspunt op Lavendel is dat elke dag een groepsactiviteit wordt aangeboden aan de deelnemer. Daarnaast heeft ieder deelnemer zijn eigen individueel programma.

HM_20230515__NZ73643_HR.jpgduinroos 1.jpgLavendel 1.jpg

Madelief

Houd je van: koken, arbeidsmatig werk, koffie/thee zetten, het in- en uitpakken van de vaatwasser, bakken, zingen? Dan ben je bij ons op de juiste plek!

Wij vinden het fijn om samen met elkaar hard te werken voor bedrijven en andere mensen, maar ook om met elkaar leuke dingen te doen. We houden wel van een grapje, een praatje maken en helpen elkaar als dat nodig  is. We willen graag dat iedereen op de Rozenstraat goed zijn werk/activiteiten kan doen. Dit alles in een veilige omgeving.

Wij doen werk voor bedrijven en zorgen ervoor dat iedereen koffie/thee kan drinken. Ook zorgen we voor schone mokken en glazen. En iedere dag hebben we ook een vaste activiteit.

Wil je weten wat we allemaal doen? koffie zetten, vaatwasser leeg en inruimen, strijken, arbeidsmatig werk, papier snipperen, lamineren,  papier snijden, koffie zetten, soep koken, bakken, broodjes maken.

Het werk wat we doen is eenvoudig en routinematig. Het is vooral gericht op beleving en werkgericht.

Creatief

Op de groep Creatief maak je allerlei leuke producten. Zoals kaarten, slingers van stof, tekstborden, armbandjes, sfeerlichten en sleutelhangers. Deze producten worden ook echt verkocht. Op Creatief leer je steeds meer. En je werkt zo zelfstandig mogelijk.

De producten zijn uiteenlopend; we werken met kaarten, zeep, klei en hout. Per seizoen worden weer nieuwe producten bedacht en daardoor kan het maar zo zijn dat je met een ander materiaal aan de slag gaat. Het is dus erg divers en afwisselend werk. Bij Creatief krijg je ook de mogelijkheid om mee te denken en te ontwikkelen. De producten worden door en met jullie ontworpen, gemaakt en verkocht.

Creatief 1.jpgcreatief 2.jpg