Dagbesteding Rozenstraat

Op dagbesteding de Rozenstraat in Barneveld kun je van alles doen. Er is dagbesteding voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen, mensen met een lichte verstandelijke beperking en mensen met een matige verstandelijke beperking. Samen bekijken we wat voor werk je graag doet. En wat er bij je past. Sommige deelnemers doen meerdere activiteiten. Heel afwisselend dus.

Contact gegevens

Rozenstraat 9
3772 JH Barneveld
Dagbesteding Rozenstraat
client afbeelding Cliënt Advies Punt

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons Cliënt Advies Punt.

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Er zijn diverse dagbestedingsgroepen aan de Rozenstraat in Barneveld.

Trosroos

Trosroos is bedoeld voor mensen met uiteenlopende niveaus. Sommige deelnemers hebben een redelijk hoog niveau. Ze begrijpen taal en genieten van grapjes die worden gemaakt. Vanwege hun lichamelijke beperking hebben ze meer zorg nodig bij de dagelijkse handelingen. Je doet hier licht arbeidsmatig werk, zoals producten sorteren, inpakken en bestickeren. Of belevingsgerichte activiteiten zoals koken, zwemmen, paardrijden, wandelen en snoezelen.

Rozenbottel

De groep Rozenbottel is bedoeld voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). De deelnemers nemen deel aan belevingsgerichte activiteiten zoals muziek luisteren, wandelen, snoezelen en zwemmen. Daarin wordt veel aandacht besteed aan het stimuleren van alle zintuigen binnen de mogelijkheden die elke deelnemer individueel aan kan. Veiligheid, structuur en goede verzorging geven de deelnemer vertrouwen om zich in optimaal welbevinden te kunnen geven in activiteiten waardoor hun wereld wordt vergroot. Er is veel aandacht voor rust en ontspanning. De meeste deelnemers spreken niet en begrijpen vaak weinig van gesproken taal. Ze zijn wél sfeergevoelig. Als de begeleiders onderling lol hebben, genieten zij mee. 

Duinroos

De deelnemers van Duinroos doen belevingsgerichte activiteiten zoals wandelen, snoezelen en zwemmen. Sommige deelnemers hebben ernstige meervoudige beperkingen (EMB) en zijn rolstoelgebonden, andere niet.

Lavendel

De ene keer heb je behoefte aan beleving, de andere keer doe je graag arbeidsmatig werk. Dat kan op de groep Lavendel. Je doet hier van alles: van soep kopen tot wandelen. En van creatieve activiteiten tot sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Je kunt ook naar de vitaalgroep: muziek en bewegen onder begeleiding van de muziektherapeut. Er is sprake van zorg op maat, een individueel begeleidingsplan waarbij rekening gehouden wordt met de individuele behoefte van de cliënt, met respect voor zijn of haar eigenheid. Er wordt een evenwicht gezocht tussen de behoefte aan rust en het in stand houden van vaardigheden en beweging. 

duinroos 1.jpgLavendel 1.jpg

Madelief

Houd je van: koken, bewegen, arbeidsmatig werk, koffie/thee zetten, afwassen, bakken, zingen? Dan ben je bij ons op de juiste plek! Wij vinden het fijn om samen met elkaar hard te werken voor bedrijven en andere mensen, maar ook om met elkaar leuke dingen te doen. We houden wel van een grapje, een praatje maken en helpen elkaar als dat nodig is. We willen graag dat iedereen goed zijn werk/activiteiten kan doen.

Wij doen werk voor bedrijven en zorgen ervoor dat iedereen koffie/thee kan drinken. Ook zorgen we schone mokken en glazen. En iedere dag hebben we ook een vaste activiteit. Wil je weten wat we allemaal doen? koffie zetten, vaatwasser leeg en inruimen, strijken, arbeidsmatig werk, papier snipperen, lamineren, papier snijden, koffie zetten, soep koken, bakken, broodjes maken. Het werk wat we doen is eenvoudig en routinematig.

Bakkerij Taart&Zoet

Bij Bakkerij Taart&Zoet worden de heerlijkste zoete lekkernijen gemaakt. Ze vallen in de smaak bij zowel horecagelegenheden als particulieren. De cliënten leren veel. Zoals: bakken, plannen en samenwerken. En met hun werk staan ze midden in de samenleving.

Op Taart & Zoet werken we aan een gezamenlijk doel: de klant een mooi en
lekker product afleveren. We beschikken over professionele apparatuur waarmee wij onze producten bereiden. De werkzaamheden zijn uiteenlopend. Van wegen, decoreren,
snijden, apparatuur bedienen, inpakken tot een compleet product bereiden.

Lees meer over Taart&Zoet

Creatief

Op de groep Creatief maak je allerlei leuke producten. Zoals kaarten, slingers van stof, tekstborden, armbandjes, sfeerlichten en sleutelhangers. Deze producten worden ook echt verkocht. Op Creatief leer je steeds meer. En je werkt zo zelfstandig mogelijk.

De producten zijn uiteenlopend; we werken met kaarten, zeep, klei en hout. Per seizoen worden weer nieuwe producten bedacht en daardoor kan het maar zo zijn dat je met een ander materiaal aan de slag gaat. Het is dus erg divers en afwisselend werk. Bij Creatief krijg je ook de mogelijkheid om mee te denken en te ontwikkelen. De producten worden door en met jullie ontworpen, gemaakt en verkocht.

Bekijk de webshop van creatief

Creatief 1.jpgcreatief 2.jpg