Woonlocatie de Vlinder

In de mooie wijk Veller in Barneveld staat woonlocatie De Vlinder. Hier wonen 23 mensen met een verstandelijke beperking die hulp en begeleiding krijgen bij het zelfstandig wonen.

Locatieprofiel

Locatieprofiel de Vlinder

 

Contact gegevens

Lakenvelderlaan 6
3772 PE Barneveld
Woonlocatie de Vlinder
client afbeelding Cliënt Advies Punt

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons Cliënt Advies Punt.

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Je eigen appartement

De meesten zijn tussen de 26 en 45 jaar, sommige bewoners zijn ouder. We hebben leuk en goed contact met de buurtgenoten. De woonlocatie heeft 23 appartementen, verdeeld over 4 verdiepingen. Je hebt hier dus je eigen woning, met keuken en badkamer. Zoek je graag de gezelligheid op? Dat kan in één van de centrale woonkamers. Hier kun je gezamenlijk koken en eten, spelletjes doen en tv kijken. Er zijn 4 groepen: 2 groepen voor jonge vrouwen en 2 gemengde groepen.

Activiteiten

Je voelt je snel thuis in de Vlinder. Iedereen kent elkaar en heeft contact met elkaar. De bewoners gaan onderling vaak bij elkaar op visite. Ze spreken af om samen naar het dorp te gaan. En ze vieren elkaars verjaardagen. Elke avond na het eten wandelen we een rondje. Als je zin hebt, dan doe je mee.

In het weekend vinden de meeste cliënten het heerlijk om te relaxen en tijd te hebben voor schoonmaakklusjes. Er is ook  ruimte om gezellige dingen te doen met elkaar. Zoals samen naar het dorp, iets lekkers bakken, of een filmpje kijken. Eén keer per maand op de maandagavond is er een zangavond. Hier komen de buren uit de wijk  naartoe. Samen zingen we opwekkingsliederen, onder begeleiding van instrumenten.

Cliëntprofiel

Op deze woning ligt de nadruk op ondersteuning op sociaal- emotioneel gebied. Er wordt gewerkt aan het vergroten van je zelfstandigheid en je gevoel van eigenwaarde. Dat doe je door samen bezig te zijn, maar ook zelfstandig. De leiding ondersteunt jou daarbij.