Zwemvrijwilliger (Barneveld)

  • Locatie Barneveld
Solliciteer

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met ons.

0342-413334 Stuur een e-mail

Wie zijn wij?
De Rozelaar is er voor mensen met een verstandelijke beperking. Samen werken aan een warme plek in de samenleving. Dat doen we met zinvolle dagbesteding, een fijne plek om te wonen en waardevol werk. We geven liefdevolle zorg, vanuit onze christelijke identiteit.  

 

Werkzaamheden

Zwemmen biedt mensen met een (ernstig) meervoudige beperking plezier en ontspanning, daarnaast heeft het een therapeutische waarde. Het effect van de warmte en het drijfvermogen van het water heeft invloed op de spieren. De warmte zorgt ervoor dat de bloedvaten worden verwijd, wat de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren versnelt. Sommige cliënten hebben medische advies gekregen om regelmatig te zwemmen. Zwemmen bevordert de algehele conditie, mobiliteit en spierkracht, zodat de gezondheid optimaal wordt beïnvloed.

Om de week gaan 2 groepen deelnemers zwemmen bij de Veluwehal. Begeleiders en vrijwilligers helpen de deelnemers hierbij. Eerst loopt de groep met de rolstoelen naar het zwembad toe, daar worden de deelnemers omgekleed. Middels een badbrancard of badrolstoel gaat iedereen naar het bad, waar ze met een tillift het water in geholpen worden. Vervolgens kan de ontspanning van het zwemmen beginnen. De deelnemers genieten enorm van dit ontspanmoment. Er wordt gebruik gemaakt van drijfmiddelen en waar mogelijk worden deelnemers uitgedaagd om mee te bewegen. Ook tijdens het zwemmen worden de deelnemers begeleid door de begeleiders en de vrijwilligers. Na het zwemmen wordt er weer omgekleed en gaat de groep terug naar de Rozenstraat.


Wij vragen
- Een enthousiaste vrijwilliger met hart voor mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking
- Beschikbaarheid wekelijks of om de week op donderdagochtend van 9:00 tot 12:00

 

Wij bieden
- Veel gezelligheid
- Dankbaarheid en waardering, o.a. door een waarderingsregeling voor al onze vrijwilligers

 

Tijdsbesteding
3 uur per 2 weken of wekelijks

Solliciteer