Werkbegeleiding

Heb jij dagbesteding op één van de locaties van de Rozelaar? En lijkt het je leuk om bijvoorbeeld in een winkel, verzorgingstehuis, kinderdagverblijf of op een boerderij te werken? Dan gaan we samen kijken of dat mogelijk is.

client afbeelding Meer informatie?

Wil je meer weten over werkbegeleiding bij de Rozelaar? Neem contact op met onze CliëntAdviesPunt.

0342-41 33 34 cap@rozelaar.nl

Werkbegeleiding

Werken is leuk. Want je ontmoet allerlei mensen. En je leert nieuwe dingen. Wil je graag werken bij een écht bedrijf? En denken we dat jij dat wel kunt?

Als je minimaal 2 dagen bij een dagbestedingslocatie van de Rozelaar werkt, gaat onze werkbegeleider samen met jou op zoek naar werk wat bij jou past.Ook heb je een ZiN-indicatie (zorg in natura) nodig.

Heb je nog geen dagbesteding bij de Rozelaar, maar wil je dat wel graag? Neem contact op met ons CliëntAdviesPunt via cap@rozelaar.nl

Werken bij een echt bedrijf

Wat voor werk doe jij het liefst? En wat zijn jouw talenten? We zijn benieuwd! Via werkondersteuning van de Rozelaar kun je bijvoorbeeld werken in een winkel, in een verzorgingshuis, op een kinderdagverblijf of op een boerderij. Samen bekijk je of je het werk ook echt iets voor jou is.

Zo zelfstandig mogelijk

Best spannend, om ergens te gaan werken. Want het werk is nieuw. En de mensen zijn nieuw. Daarom krijg je alle ruimte om je te ontwikkelen. De werkbegeleider moedigt je aan en ondersteunt je. Je krijgt steeds meer zelfvertrouwen. En je leert om verantwoordelijkheid te nemen. Je krijgt een proeftijd van 2 maanden. Zo ontdek je of het werk iets voor jou is. We maken allerlei afspraken. Bijvoorbeeld over het werk dat je gaat doen, de werktijden, ziek melden en vrij vragen. De werkbegeleider ondersteunt ook jouw werkgever.

 

werkondersteuning Ekoplaza

Leerwerkplek de Rozerie

Misschien moet je eerst nog wat leren voordat je kunt gaan werken bij een écht bedrijf. Dan kun je ook eerst stagelopen. Bijvoorbeeld bij onze Lunchroom De Rozerie. Je kunt daar stagelopen als gastheer of gastvrouw. Of als keukenmedewerker. De stage duurt anderhalf jaar. Je werkt minstens één dag per week. Samen bekijken we welke vaardigheden jij nog moet leren om een goede werknemer te zijn. De begeleiders van Lunchroom de Rozerie helpen je daarbij. Als je klaar bent met deze training, dan krijg je een certificaat. Daarna zoeken we samen naar een werkplek bij een écht bedrijf, hierbij krijg je werkbegeleiding.