Onafhankelijke cliëntondersteuning

Een Onafhankelijke Clientondersteuner (CO) is iemand die jou (en je vertegenwoordigers) helpt bij het regelen van zorg en ondersteuning.

Cliënt Advies Punt

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons Cliënt Advies Punt.

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Wat doet een cliëntondersteuner?

Een cliëntondersteuner helpt je bijvoorbeeld met zorg vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg), WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), werken, dagbesteding, welzijn etc.  

Een clientondersteuner is ‘onafhankelijk’, dat betekent dat hij geen 'verbinding' heeft met een zorgorganisatie. De clientondersteuner is er echt voor jou en helpt je om zoveel mogelijk zelf de regie te houden.

Je bepaalt zelf met de mensen om je heen welke zorg en ondersteuning je krijgt, zodat je mee kunt doen aan de samenleving.

Heb je (nog) geen WLZ indicatie?

Ben je op zoek naar passende zorg en zou je daarbij graag ondersteund willen worden, maar heb je (nog) geen WLZ indicatie?

Dan kun je (kosteloos) een Clientondersteuner bij jou in de buurt inschakelen. Zij kunnen je ondersteunen bij o.a. het aanvragen van de zorg en een indicatie.

Op de volgende website kun je zoeken naar clientondersteuning bij jou in de buurt: https://www.clientondersteuning.co.nl/via-gemeente/

Heb je al een WLZ indicatie?

Heb je al een WLZ indicatie, omdat je 24 uur per dag zorg nodig hebt, maar wil je graag ondersteuning bij het zoeken naar passende zorg en het aanvragen daarvan?

Dan kun je (kosteloos) aanspraak maken op cliënt­ondersteuning via een zorgkantoor of één van de aangesloten organisaties voor cliënt­ondersteuning:

AdviespuntZorgbelang

MEE

Meer informatie

Voor meer informatie over cliëntondersteuning kun je ook kijken op:

De website van de overheid

 

Omschrijving van afbeelding(nog in te vullen)

MEE in de gemeente Putten

Ben je jonger dan 18 jaar en woon je in de gemeente Putten? En wil je onafhankelijke cliëntondersteuning? Ga dan naar Buurtzorg Jong. Telefoon: 06 – 51 23 57 36, e-mail: putten@bzjong.nl.

Ben je 18 jaar of ouder? Ga dan naar Stimenz in Putten. Dit is een organisatie voor sociaal werk. Je kunt bellen (088 – 784 64 64 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) of e-mailen: info.putten@stimenz.nl.

Je kunt ook naar het inloopspreekuur van Stimenz. Dat is in het multifunctioneel centrum Stroud, Brinkstraat 91 in Putten. Je bent welkom op:

  • maandagochtend (tussen 9.00 en 10.00 uur)
  • dinsdagavond van (tussen 17.30 en 18.30 uur) 
  • donderdagochtend (tussen 9.00 en 10.00 uur)

Locaties