Van verhaal naar logo

In september 2019 is de nieuwe huisstijl van de Rozelaar geïntroduceerd. Er is gekozen voor een nieuwe stijl waar we voor staan én waar we naartoe willen. Een logo moet uitstralen wie je bent.

client afbeelding Afdeling communicatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze afdeling communicatie.

0342-41 33 34 Stuur een e-mail

Een logo moet uitstralen wie je bent. De behandelvisie en –methode die door de medewerkers van de Rozelaar wordt omarmt en waar vanuit cliënten professioneel worden begeleid, gaat uit van de drie C’s Cliënt, Coach, Competentie. De coach (begeleider) en  cliënt komen samen in hun kracht, zodat zij groeien in hun competenties.

Dit verhaal is vertaald in de vormgeving van het logo. De werkwijze binnen de Rozelaar dan ook uit te leggen aan de hand van het logo. Het logo is in haar totaliteit een abstracte roos. Dit zorgt voor een logische verbinding tussen naam en logo. Dit versterkt het merkgevoel.

De kleurkeuze staat voor warmte, persoonlijk, creativiteit, positiviteit, rust en frisheid. Omdat deze kleuren op een jonge en frisse wijze toe te passen wordt er in de huisstijl veel gebruik gemaakt van wit, zonder dat het kil of kaal overkomt. Dat zou namelijk af doen aan de identiteit van de Rozelaar.

Het lettertype waarin de naam is geschreven is strak en georganiseerd, maar toch een tikkeltje eigenwijs. Juist die eigenwijze accenten zorgen voor karakter.

logo Rozelaar

Cliënt

De cliënt staat letterlijk centraal in ons logo (groene element). De kleur groen staat hierbij voor rust en frisheid. Dat verbeeldt de rust die de cliënt ervaart. De frisheid staat voor de goede verzorging vanuit de Rozelaar.

Coaches

Om de cliënt heen staan de medewerkers van de Rozelaar (de coaches, paarse elementen). Om de openheid naar de samenleving te verbeelden is er een logische afstand gehouden tussen de elementen. Ook is er een subtiele ronding gegeven aan de elementen waardoor het lijkt alsof de paarse vorm de vorm van de cliënt ‘omarmt’. De kleur paars staat voor de persoonlijke en warme aandacht die de medewerkers geven aan de cliënt.

Competenties

Rondom de paarse elementen bevinden zich de competenties van cliënten en medewerkers.

Samen werken zij aan  een betekenisvolle daginvulling (competentieopbouw) zodat cliënten een eigen plek, midden in de samenleving, kunnen innemen. De kleur geel staat voor positiviteit en creativiteit.
 

Locaties